PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375721}

Miasto złodziei

The Town
2010
7,2 81 tys. ocen
7,2 10 1 81321
6,5 27 krytyków
Miasto złodziei
powrót do forum filmu Miasto złodziei

Naprawdę ciężko mi zrozumieć, dlaczego film ten nie jest nominowany do Oscara. 127 godzin - film o facecie w dziurze jest nominowany, a ten nie. Tylko Jeremy'ego Rennera nominowano za rolę drugoplanową. W krótkim czasię obejrzałem dwa filmy z Affleckiem w roli głównej: The Company Mam i The Town. W obu spisał się fantastycznie. The Town jak dla mnie najlepszy film 2010 roku.

picassopawel

zgadzam sie z tym absolutnie. uważam tez ze za rezyserie nominacja sie należy affleckowi , naprawde kawał dobrego kina.

ocenił(a) film na 9
ice_water

2 najlepszy film roku zaraz po Fighter

pyra87

Fighter też niezły flim, ale dla mnie na pewno nie lepszy, cóż kwestia gustu. Oglądając Fightera kojarzyłęm Mickiego Warda -boks oglądam namiętnie- i dlatego byłęm trochę zawiedziony, że film zakończył się na walce w Londynie. Choć trzeba zrozumieć reżysera, to była ostatnia walka Warda o pas.

ocenił(a) film na 9
picassopawel

Zgadzam się w 100% 127 h w porównaniu z The Town wymięka, gość wpada do dziury i nominacje do Oskarów tylko za to, że to prawdziwa historia bo innych powodów nie widzę.

użytkownik usunięty
dzabi

127 godzin nie wymięka w porównaniu z żadnym filmem, bo to genialny obraz, The Town co najwyżej dobry, choć jak dla mnie przeciętniak, zupełnie nie rozumiem waszego zachwytu, Affleck nie był specjalnie zachwycający (zresztą nigdy nie jest), i tak zastanawiam się o czym właściwie był ten film? Tylko 6 (właściwie 5,5). Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś więcej.

użytkownik usunięty

Łał, przed chwilą przeczytałem, że The Town miało trwać 4 godziny(!), potem 2h 50min, ale ostatecznie skrócono go do 2h 8min, to pewnie przez to całość wydała mi się jakaś niedopracowana, pewnie wycięto wiele wartościowych scen, nooo i niestety film na tym ucierpiał, a szkoda, szkoda, dobrze się zapowiadało...

ocenił(a) film na 9

127 godzin nie jest złym filmem, tylko spodziewałem się ciut ciut więcej. Mnie osobiście podobał się bardziej The Town,bo jak ktoś słusznie zauważył od momentu Gorączki nie było dobrego filmu w tej tematyce. A przecież złodzieje, napady na bank i duża kasa to chleb powszedni dla filmów zza oceanu:)

ocenił(a) film na 10
picassopawel

świetny film,szybka wciągająca akcja, bez zbędnych efektów specjalnych które najczęściej psują takie filmy, Ben Aflleck kawał dobrego aktorstwa 10/10, reszta tez super:)

ocenił(a) film na 8
sw09

10/10 bym mu nie dal, bo na świecie jest masa lepszych filmów co nie posiada takowej oceny, lecz bardzo dobry jak najbardziej.

ocenił(a) film na 8
LegendeN

jw ;) Film ZAJEBISTY !!