PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375721}

Miasto złodziei

The Town
2010
7,2 81 tys. ocen
7,2 10 1 81319
6,5 27 krytyków
Miasto złodziei
powrót do forum filmu Miasto złodziei

...ja się skusiłem i żałuje, podejrzewam ze gdybym zobaczył zwykłą wersje 125min to byłoby 7/10, a tak jest tylko 6/10. Strasznie się dłuży te 150min i tylko obniża ogólną
ocenę. Pewnie upchnęli w niej wszystko co mieli już jako tako nagrane i szkoda im było żeby się zmarnowało :P

ocenił(a) film na 6
tHe_mRuWa

Ja obejrzałem wersję rozszerzoną i specjalnie się nie wynudziłem. Nic nowego, ale solidnie zrobiony film.

Ciekawi mnie tylko o co była rozszerzona ta wersja?

ocenił(a) film na 8
Zygfryd666

W sumie, około pół godziny materiału i prawie 300 linii dodatkowego tekstu. Wg mnie lepsza jest wersja rozszerzona.

ocenił(a) film na 7
sab1970

Dobre kino,jak dla mnie 7/10

ocenił(a) film na 8
sab1970

[SPOILERY] A coś bardziej konkretnego?? Spotkali się Doug i Claire po napadzie?? Jakie sceny zostały "dorzucone"??

ocenił(a) film na 9
tHe_mRuWa

Oryginalna wersja filmu trwa 125min. ja oglądałem wersje wydłużoną która trwa 150min, i jakoś się nie nudziłem. Jak dla mnie naprawdę dobry film.

ocenił(a) film na 10
goldeneye1910

a gdzie ta rozszerzona mozna zobaczyc?:P

ocenił(a) film na 9
malaMi

Widziałem tylko rozszerzoną wersję i bardzo ciekawi mnie, które sceny zostały dodane do wersji "podstawowej". Prawdę mówiąc uważam nowe dzieło Afflecka za jeden z najlepszych filmów z cyklu "policjanci vs złodzieje" ostatnich lat i żadna scen w tym filmie nie wydawała się bez celowa.

Jak ktoś już wcześniej napisał, bardzo solidne kino. Polecam

Denis

[UWAGA BĘDĄ SPOILERY]
Tak na szybko przeleciałem obie wersje i zauważyłem trochę różnic pomiędzy rozszerzoną i zwykłą:
-brakuje minuty rozmowy agentów FBI przy pierwszym spalonym wanie oraz pytania do świadków: czy ktoś widział kto podpalił auto?
-sceny kiedy ekipa jest w barze ze striptizem jest mocno skrócona i połączona z odprawą w FBI związaną z poszukiwaniem kasy którą ekipa będzie chciała gdzieś wydać/wyprać
-brakuje scen z łodzią w czasie pierwszej randki Douga i Claire
-brakuje spotkania Claire z agentem FBI w knajpie i rozmowy w samochodzie pomiędzy Dougiem i Claire przed drugim spotkaniem oraz odwiedzin w szpitalu
-brakuje zdania o ścianie weteranów po tym jak policjant w aucie udaje ze nie widzi ekipy w przebraniach zakonnic
-nie ma sceny w areszcie w której Doug czyta podany mu tekst
-nie ma sceny w której Doug daje naszyjnik Claire oraz sceny rozmowy kiedy Doug proponuje po raz pierwszy wspólną ucieczkę z miasta
-brakuje sceny kiedy Doug ćpa w opuszczonym pociągu i zaraz potem krótkiej rozmowy z Kristą
-brak sceny z zakładaniem gps do wana (vericomu) i bezowocnej próby zatrzymania tego wana kiedy stał na parkingu
-nie ma ujęć z kamer monitoringu kiedy Doug zabija kwiaciarza
-nie ma sceny kiedy Doug zakopuje kasę w ogrodzie Claire
-w rozszerzonej za to brakuje sceny w której Doug prowadzi autobus komunikacji miejskiej przed podróżą pociągiem
-film kończy się w tym samym punkcie w obu wersjach
[KONIEC SPOILERÓW]

Oglądałem wersję rozszerzoną, wcale się nie wynudziłem i polecam wybór dłuższego filmu.

ocenił(a) film na 9
mdlosz

Poczytajcie sobie ciekawostki na stronie The Town na IMDB. Napisali tam, że na początku mieli aż 4h materiału :) potem Affleck powycinał trochę scen żeby wytwórnia się zgodziła puścić to w kinach. No i jak wiecie stanęło na 2h i 8 min, a na dvd dali 2h i 30 min ;)

ocenił(a) film na 6
Mihtan

czyli mozliwe ze w przyszlym roku wydadza MEGA nudna wersje DC :P

goldeneye1910

Czy wersja rozszerzona jest z polskim lektorem?

tHe_mRuWa

Czy wersja rozszerzona jest z polskim lektorem?

ocenił(a) film na 8
tHe_mRuWa

Wcześniej oglądałem wersję rozszerzoną, wczoraj na TVN7 leciała zwykłą i naprawdę, dużo lepsza ta rozszerzona - w podstawowej cały czas mi czegoś brakowało, dopiero dłuższa wersja to taki pełny 100% film który chciał Affleck.