PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375721}

Miasto złodziei

The Town
2010
7,2 81 tys. ocen
7,2 10 1 81319
6,5 27 krytyków
Miasto złodziei
powrót do forum filmu Miasto złodziei

Film jest całkiem spoko, ale ma niepotrzebnie schrzanioną końcówkę z zostawienie kasy
ukochanej czy ufundowanie później za tą kasę lodowiska. Ale nie o tym. Daję jemu 8
dlatego, że wątek romantyczny, którego wisienką na torcie była rozmowa telefoniczna po
ostatniej akcji. Tekst "ten dzień będzie dla mnie słoneczny" był niesamowity i zaskakujący a
nawet wzruszający. Za to daję 8 całemu filmowi.

jarik44

Przecież nie zostawił jej całej kasy, tylko jedną torbę. Sam z taką samą torbą uciekał dalej. Uważam, że wątek romantyczny jak na hollywoodzką produkcję nie był przesadzony. Film dla mnie super. Niesamowicie trzymał w napięciu, ale oczywiście nie jest arcydziełem, dlatego dałem mu 9. Polecam "The Town" wszystkim miłośnikom dobrego amerykańskiego kina akcji.

ocenił(a) film na 8
broda_6

Ta laska była podejrzana, że pomogła gangowi obrabować bank. Właściwie tylko dlatego, że ten policjant chciał ich dopaść wszystkich nie poszła siedzieć. No i co, po całej akcji, strzelaninie w której ginie masa ludzi, ona funduje za grubą kasę lodowisko? Nie trzyma się to kupy. Niepotrzebne to i tyle!

ocenił(a) film na 8
jarik44

Anonimowa darowizna pamięci Doris Macray - zafundowała to anonimowo, ale masz rację, wątek z tym, że zostawił jej tyle kasy trochę słaby. To, że ostrzegła go przed policją u niej w domu nie znaczy, że wzięlaby pieniądze z napadu, już lepiej by było gdyby on sam zafundował to lodowisko.

jarik44

Końcówka genialna..szczerze mówiąc mnie zaskoczyła! nie lubię romansów kończących się happy endem a tu myślałam, że tak właśnie będzie... :)
+ Świetnie dobrana obsada aktorska (Affleck, Hall, Renner a nawet Lively)

ocenił(a) film na 8
jarik44

mnie też ten tekst powalił ;) już myśłałam, ze go wyda a tu taki zwrot ;) i mina Aflecka jak to usłyszął ;) hehe, dobra ta scena była :))