fim pdobny do "Gorączki", ale bardzo mu do niej daleko.. wedłg mnie Ben Affleck nie popisał się jako aktor, oczekiwałem kina akcji a tu zawód podobnie jak w przypadku mechanika, Jedną z przyczyn moze być według mnie właśnie brak gwiazd, gorączka posiadała kilka, z czego na pewno dwie wybitne: deniro i pacino w jednym filmie- to musiałbo być dobrą produkcją. Scenariusz i pomysł nie był oryginalny, aktorzy przeciętni. Moim marzeniem byłoby wprowadzenie w świecie filmu zakazu plagiatu tak jak w przypadku pisania prac naukowych,a miasto złodziei uważam właśnie za plagiat gorączki w dodatu słaby.. ogólnie 6/10 myślę że będzie dość rozsądną notą.
plagiat sragiat, polowa romatycznych komedyjek w takim razie powinna byc zakazana jako ze w polowie schemat jest ten sam. to ze nie bylo gwiazd nie znaczy ze film musi byc slaby. same akcje wydaja mi sie lepsze niz te z Goraczki, irlandzkie klimaty Bostonu tez moga sie podobac, pozatym Goraczka skupiona raczej na pojedynku De Niro i Pacino tutaj mamy przyjazn od dziecka + romans z kobieta ktora robila w obrabowanym przez nich banku. Goraczka to krol sensacjii ale The Town jeden z moich ulubionych filmow nowej generacji, zadne incepcje, avatary czy slumdogi.