PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375721}

Miasto złodziei

The Town
2010
7,2 81 tys. ocen
7,2 10 1 81321
6,5 27 krytyków
Miasto złodziei
powrót do forum filmu Miasto złodziei

fim pdobny do "Gorączki", ale bardzo mu do niej daleko.. wedłg mnie Ben Affleck nie popisał się jako aktor, oczekiwałem kina akcji a tu zawód podobnie jak w przypadku mechanika, Jedną z przyczyn moze być według mnie właśnie brak gwiazd, gorączka posiadała kilka, z czego na pewno dwie wybitne: deniro i pacino w jednym filmie- to musiałbo być dobrą produkcją. Scenariusz i pomysł nie był oryginalny, aktorzy przeciętni. Moim marzeniem byłoby wprowadzenie w świecie filmu zakazu plagiatu tak jak w przypadku pisania prac naukowych,a miasto złodziei uważam właśnie za plagiat gorączki w dodatu słaby.. ogólnie 6/10 myślę że będzie dość rozsądną notą.

ocenił(a) film na 8
Lukasz121

plagiat sragiat, polowa romatycznych komedyjek w takim razie powinna byc zakazana jako ze w polowie schemat jest ten sam. to ze nie bylo gwiazd nie znaczy ze film musi byc slaby. same akcje wydaja mi sie lepsze niz te z Goraczki, irlandzkie klimaty Bostonu tez moga sie podobac, pozatym Goraczka skupiona raczej na pojedynku De Niro i Pacino tutaj mamy przyjazn od dziecka + romans z kobieta ktora robila w obrabowanym przez nich banku. Goraczka to krol sensacjii ale The Town jeden z moich ulubionych filmow nowej generacji, zadne incepcje, avatary czy slumdogi.

ocenił(a) film na 6
n0ah

irlandzkie klimaty według mnie są lepsze w "świętych z bostonu", moim filmem nowej generacji ten na pewno nie zostanie... ale to już kwestia indywidualnego gustu i upodobań.