Miasto zaginionych dzieci

La Cité des enfants perdus
1995
7,4 16 tys. ocen
7,4 10 1 15857
7,6 13 krytyków
Miasto zaginionych dzieci
powrót do forum filmu Miasto zaginionych dzieci

5/10

użytkownik usunięty

Bardzo przecietny film, szczerze mówiąc mi się nie podobał, choć gddy zobaczyłem ocenę liczyłem na dużo więcej.

ocenił(a) film na 4

Przeciętny? Nawet nie. Nuda nudą powiewa. Seans przerwałem 30min przed końcem. Rozumiem, że "ciekawe" rzeczy mogą się dziać pod koniec filmu, ale to jest jednak przesada.

Jest to jedyny film, którego nie obejrzałem do końca, dlatego nie sądzę, żebym mógł się wypowiadać na temat nieobejrzanego filmu, ale właśnie to zrobiłem.

ocenił(a) film na 4
beback

równiez nie wytrawałem do końca- dziwny ten film, oj dziwny- otaczający świat pokazany w filmie naprawdę ciekawy, robi wrażenie, ale na tym koniec fascynacji- 4/10

Ignorancją jest określanie tak znakomitej wizji świata mroku jako
przeciętną. Cały obraz jest intrygujący, niecodzienny i doskonale
przedstawiony, okraszony originalnym motywem fabularnym. Szczerze mówiąc
sceneria przypomina mi "Dark City" i z czystym sumieniem jestem w stanie
stwierdzić, że "City of Lost Children" jest po prostu rewelacyjny.

użytkownik usunięty
Dartenius

No to mamy rózna definicje ignorancji, gdyż nazwanie tego filmu rewelacyjnym jest dla mnie kpiną.

ocenił(a) film na 6

Dokładnie,Dialogi były najgorszą częśćią filmu.Dawno mnie tak żaden film nie zawiódł.

ocenił(a) film na 6
Dartenius

Elementy wizualne są świetne co nie zmiania faktu,że sam film jest przeciętny. Jestem dosyć cierpliwym widzem ale w tym wypadku było ciężko.

irish23_faurepavane

irish23_faurepavane

przecietna jest twoj komentarz a jestem cierpliwym czytelnikiem ale w tym wypadku bylo naprawde ciezko:) , czy nie przyszlo tobie do glowy drogi "irysku" lat 23 ze to film po prostu nie jest dla ciebie?, i mam jeszcze jedna prosbe zmien swoj durny nick

p.s.
a sam film byl dobry ale ostatnio na tym portalu obrodzilo "domoroslymi" krytykami lat -nascie

ocenił(a) film na 6
grzes1962

Widać po Twoich inwektywach jaki z Ciebie dojrzały człowiek.Wyraziłem tylko swoje zdanie do którego mam prawo.Mam 26 lat dla Twojej informacji.Wiek nie ma jednak nic do dojrzałości o czym świadczy Twój prymitywny komentarz.Obejrzałem już wiele filmów i mam dosyć wyrobiony gust.Zabolało Cię, że ktoś ma inne zdanie?Ty nicku nie musisz zmieniać bo pasuje iedalnie do "doroslego" dziecka.

ocenił(a) film na 6
irish23_faurepavane

Z tego co widzę w wielu wątkach epatujesz swoim wiekiem i tym jaki jesteś doświadczony.Zabraniasz ludziom wypowiadania się o czasach w których nie żyli.To tak jakby Tobie zabronił wypowiadać się na temat II wojny światowej czy czasów napoleońskich.Tacy ludzie jak Ty śmieszą mnie jeszcze bardziej niż dzieci Neo.Dzieci Neo w większości z tego wyrosną a Ty taki stary i doświadczony:-)?Szczerze watpie.

ocenił(a) film na 6
grzes1962

W ogóle się dziwię dlaczego taki kinoman ogląda takie gnioty?Aby wyładować swoja frustrację na dzieciach Neo i w ten sposób się dowartosciować?:-)A ten Twój cytat z Twaina chyba najlepiej pasuje właśnie do Ciebie.To co piszesz w komentarzach to w kółko powielające się mantry.

ocenił(a) film na 9
irish23_faurepavane

Film był genialny. Tylko rola Perlmana trochę słaba.

Duże rozczarowanie. Po prostu nie dał się zobaczyć do końca- nudny, naiwny, dziwaczny. 3/10 "Vidocq" jest nieporównanie lepszy.

ocenił(a) film na 5

Także mam mieszane uczucia. Od strony wizualnej jest świetny doskonała produkcja ciekawe patenty i pomysły. Od strony aktorskiej nie wiedziałem co oni próbują przekazać. Wyglądało to jak by nagrywali różne sceny i aktorzy nie mogli sobie poukładać w czym biorą udział, albo kim są ich postacie. Widać że miałbyć to francuski Brazil ale mimo tak wielu pieknie wykonanych elementów całość jest infantylna. Moje oczy cieszyły się pieknymi obrazami ale bolało mnie że tyle pieniedzy poszło w niedpowiednie ręce. Mógłbyć to ciekawy steampunkowy film ale dramatyzm niektórych scen był tak usilny że odpychał. Perlman mówiący kwestje biednego opóźnionego osiłka w sposób wielce inteligentny, romantyczny i melancholijny był nie do zniesienia. Obejrzałem do końca i nie żałuje bo miałem wolny czas i wersje w hd, ale nikomu nie polece do obejrzenia...no chyba że scenę w której osmiornica gotuje obiad. Osmiornica była najciekawszą postacią, szkoda że w tym filmie postacie opierały sie na sposobikach i smaczkach w oderwanych od siebie epizodach a nie na sensie i jakim kolwiek realizmie. dam 5/10 i klikne serduszko :)