Hej. Bardzo poszukuje oryginalnego DVD z tym filmem. DivX mnie nie zadowala. Brakuje mi tego filmu do pełnej oryginalnej kolekcji filmów Jeuneta. Niestety w sklepach nie jest już dostępny a na allegro kilka razy mi przepadł. Jak ktoś chciałby odsprzedać to dajcie znać.
Mnie się udało znaleźć tylko oryginalne vhs i jest boskie. Lektor dał radę a różne wersje już słyszałem. Szczególnie popisał się podczas interpretacji wiersza-opowiastki opowiadanej przez klony, te o u sumikach krających na szelkach kaszalota, żyrafach skubiącej chmury iglach zamieniających się w grzyby. No ale DVD też chętnie nabędę. Siedzę w Anglii i tu raczej jest do zdobycia...
też szukam DVD ale nie z powodu braku lektora, a wręcz odwrotnie jakoś wolę
napisy - no dubbingiem też nie pogardzę, ale lektora nie cierpię - kupuje sobie człowiek kino domowe, a tu lektor i alb jest nałożony bez żadnych ceregieli na oryginalną ścieżkę, albo oryginał wyciszają o 50% tak czy tak a tym momencie dźwięk przestrzenny idzie się paść :)
Jak by ktoś miał obiekcje i tak koniecznie chciał filmów z lektorem to niech pomyśli o petycji do dystrybutorów o lektora w kinie :)