A więc tak:
Kiedy przekaz Irvina zamkniety w puszce dociera do profesora, w snie widzi on sytuacje jak Krank, rzuca sie na niego w laboratowium, jesli blizniacy, to ci w wielkich kapsulach z zielonym płynem, sa dopiero co stworzeni.
Wczesniej, poznajemy od Irvina historie stworzenia, w której jasno jest powiedziane, ze Krank został stworzony ostatni. Rozumiem ze wygladał starzej przez brak snów, ale czy az tak jak to miało miejsce we snie? Został stworzny po nich, oni znaduja się w kapsułach, w takim razie postęp starzenia musiałby być błyskawiczny, a na az taka prędkosc nic nie wskazuje. Dodatkowo Krank został stworzony, ponieważ blizniaki były naznaczone błedem - narkolepsją, we snie w laboratorium, sa oni tak mali, ze chyba jeszcze nie wiadomo nic o ich chorbie? A moze to nie były wcale blizniaki? Moze mnie ktoś oswieci.
Mnie się wydaje, że w kapsułach to nie były bliźniaki, tylko dalsze eksperymenty genetyka. Nie wyszły mu bliźniaki, nie wyszedł Krank, więc próbował dalej. Eksperymenty zostały przerwane dopiero po bójce naukowca z Krankiem, po tym jak wyrzucono stwórcę za burtę. Wydaje mi się również, że w końcowych scenach, kiedy cała platforma wybucha dalej widać te maluchy w kapsułach z zielonym płynem. Moim zdaniem był to początek kolejnego eksperymentu, przerwany, pozostawiony, a w końcu wraz z całą "wyspą" zniszczone przez naukowca.