PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465857}
7,6 85 tys. ocen
7,6 10 1 85091
7,2 24 krytyków
Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet
powrót do forum filmu Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

Szkoda

ocenił(a) film na 8

Oglądałam film po przeczytaniu książki i czuję się lekko oszukana. Pominięto wiele informacji kluczowych dla dalszych części... Potraktowano to po macoszemu. Mimo wszystko gra Noomi rewelacja - duuuuuuuuuuuży plus. :)

ocenił(a) film na 10
ola_kryzik

Film musiał by chyba trwać z 7 godzin, aby większość wątków się w nim znalazła ;P

Mi te prawie 3 godziny wersji reżyserskiej starcza haha

ocenił(a) film na 8
LukC

Zdaję sobie świetnie sprawę z ograniczenia czasowego, ale film wydaje mi się mimo wszystko robiony na zasadzie "Dobra, mamy to. Następna scena!". Nie na tym to polega.
A tak w ogóle mam rozumieć, że "haha" zastępuje Ci kropkę?

ocenił(a) film na 10
ola_kryzik

"haha" bo raczej oglądanie filmów dłuższych niż 3 godziny mnie nie bawi.

Nic w tym filmie nie zostało robione pochopnie czy na 'odwal się'. Każda scena jest istotna i na prawdę dobrze zagrana i nakręcona. Na prawdę jestem ciekaw jak poradzą sobie amerykanie :)

ocenił(a) film na 9
LukC

jest wersja reżyserska? :O
gdzie ją znaleźć :>

ocenił(a) film na 10
Nesca18

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0051NH5OA/ref=s9_wishx_gw_p74_d87_g74_i1?ie= UTF8&coliid=IMK5RVX7X0B6K&colid=136W3K6QUYRR3&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=cen ter-5&pf_rd_r=1M7XWS1W9HGJ9J5893M7&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128293&pf_rd_i=468294

Cała trylogia w rozszerzonych wersjach na bluray ;)

ocenił(a) film na 9
LukC

to trzeba poczekać aż będzie do pobrania w necie ^^ dziękuję :)

ocenił(a) film na 10
Nesca18

Ja kupiłem. W tej cenie to super okazja :)

ocenił(a) film na 9
LukC

Ale to jeszcze trzeba mieć odtwarzacz bluray :(

ocenił(a) film na 10
Nesca18

Ano, na szczęście PS3 mam :)

ocenił(a) film na 9
LukC

A o jakie sceny jest powiększona wersja reżyserska :>

ocenił(a) film na 10
Nesca18

Oj teraz już dokładnie nie powiem, bo musiał bym przypomnieć sobie jak w ogóle wyglądała wersja kinowa. ;)

Wszystkie 3 filmy mają w sumie ponad 2 godziny dodatkowego materiału :)

ocenił(a) film na 9
LukC

Ach...szkoda,że nie mam PS3 ani czegokolwiek co odtwarza bluray :(

ocenił(a) film na 10
Nesca18

PS3 najlepszym wyborem jest ;)

Dobrej klasy player kosztuje koło 500-600zł, a za 800 można już PS3 dorwać które robi za dużo lepszy i szybszy player + masę innych funkcji ma :)

ocenił(a) film na 9
LukC

Żeby jeszcze biedna studentka miała na zbyciu 800zł ^^

ocenił(a) film na 10
Nesca18

Też biednym studentem byłem, znam ten ból :P

Zawsze można w necie coś dorobić i odłożyć. Choć łatwo nie jest haha

ocenił(a) film na 9
LukC

Hahaha na razie wolę się skupić na studiowaniu ^^

ocenił(a) film na 8
LukC

wystarczyły by 3 godziny ;)

ocenił(a) film na 10
JOKER

Nie bardzo, bo już szwedzka wersja trwa 3 godziny a masy rzeczy w niej nie ujęto ;)

ola_kryzik

Ja nigdy nie czytałem żadnej książki z tej serii. Właściwie to nawet o nich nie słyszałem dopóki ktoś mi filmu nie polecił... ale obejrzałem film, z ogromnym zaciekawieniem. I okazał się znakomity; świetna gra aktorska głównego bohatera, i może sama sceneria mogłaby mieć troche więcej dramaturgii (bo przecież treść jest mrożąca krew w żyłach), to jednak film bardzo udany i zdecydowanie wart obejrzenia.

ola_kryzik

Oglądałem film po przeczytaniu książki i mnie strasznie rozczarował. Gra aktorska była okej, ale za bardzo on się mijał z książką i za dużo w nim pominęli. Może gdybym nie czytał książki, to uważał bym ten film za dobry, ale po jej przeczytaniu uważam go za średni.

ocenił(a) film na 8
Niqu90

Racja dla kogos kto czytał książke albo sie zrujnował i kupił audiobooka ;p To film bedzie troche rozczarowaniem bo po. 1 pomineli troche wątków i pozmieniali inne .