Czy wam też się wydawało, ale cała akcja w filmie trwała jakby ktoś trzymał zegarek w ręku i mówił ile czasu mają na nakręcenie jednej sceny? W pewnym momencie wszystko zaczęło się dziać tak szybko jakby chcieli jak najszybciej ten film skończyć.
Po drugie jako gracz minecrafta miałem wrażenie że w całym filmie jest za mało tego minecrafta. Walki były mało efektowne. Po prostu 5 osób nawalało łopatami, mieczami i siekierami po łbie zombiaki, creepery. Walka z endermanem to chyba najbardziej komiczne co widziałem. Ukradnięto z niego wszystkie elementy irytacji jakie on potrafi wyrządzić w grze teleportując ci się od pleców.
Z tymi piglinami nie wiem co odwalili. Moim zdaniem są zrobione strasznie sztucznie.
Po trzecie bohaterowie oprócz Steve'a i Garetta strasznie szpetne. Nie mogłem się w ogóle przywiązać do tej młodszej obsady i czasami jak znikali z ekranu to o nich zapominałem
No i Moim zdaniem nie pokazali nawet połowy możliwości tej gry.
Do takich elementów jak zrobienie golema z butów z szybkością albo latanie na ghaście nie ma co się raczej czepiać bo nie powiedziano że to będzie dosłownie jak minecraft ale trochę dziwne to było.
Ogólnie bawiłem się świetnie i polecam wszystkim co grali. Tak jak wspomniałem wiele rzeczy zrobiono na szybko i nie jest to szczyt kinematografii ale takie 7/10 mogę dać temu filmowi jako fajowa rozrywka
Czasowo było spoko, ale fakt dużo chcieli upchnąć i dobrze że nie rozciągali tego czasie.
Walka no fakt średnia, ale czy w grze wygląda to lepiej?
Mnie też irytowała ta trójka, młody jakiś opóźniony, siostra podobnie taka nijaka. Czarna gruba oczywiście ekspertka od walki i wszystkiego i ogólnie takie girls power. Steve i Garrett zrobili całą robotę jesli chodzi o humor i akcję.
Nie mieli czasu żeby pokazać wszystko co w grze bo po pierwsze długość filmu a po drugie musi coś zostać na kolejne części.
Golem z butów jeszcze spoko, młody robił przedmioty mieszając rzeczy z obu światów. Ale to może być wykorzystane w przypadku kolejnych części.
Ogólnie 8/10 przez wyżej wspomnianą trójkę. Dla graczy polecam a dla fanów to obowiązkowy film. Dużo jest takich smaczków których zwykły widz nie zrozumie. Chociażby scena z legendą, a to było największe WOW! na sali.