Minecraft: Film

A Minecraft Movie
2025
5,7 30 tys. ocen
5,7 10 1 30052
4,6 34 krytyków
Minecraft: Film
powrót do forum filmu Minecraft: Film

Po co robić film na badziewnej grze.Nie oglądam!!!!

użytkownik usunięty
roman876

Bo jest popularna.

Jest wiele popularnych gier i jakoś nie mają filmu

użytkownik usunięty
roman876

A Ralph Demolka, Piksele i Warcraft?

A Heroes 3, God of War, Gothic, Syberia itd. Choć przyznam szczerze, że z przyjemnością zobaczyłbym ekranizację Heroes i God of War.

użytkownik usunięty
Nekromanta21456

No właśnie, czemu nie ekranizują Heroes of Might and Magic, przecież to idealny materiał jeśli nie na nowych "Władców Pierścieni", to przynajmniej na porządny blockbuster!

Heroes 3 ma tyle możliwości na ekranizacje, że co najmniej 10-15 filmów dałoby się zrobić. Już same ekranizacje kampanii byłyby czymś epickim.

użytkownik usunięty
Nekromanta21456

Na razie Netflix wziął się za "Wiedźmina", więc jeśli serial okaże się sukcesem, może otworzy się furtka na inne "egranizacje" (oczywiście wiem, że twórcy serialu czerpią z literatury pana Sapkowskiego, ale - czy tego autor chce czy nie - wiedźmina spopularyzowały na świecie nie tylko książki, ale i bardzo dobre gry komputerowe). Miejmy nadzieję, że klęska kinowego Warcraft (swoją drogą całkiem niezłego filmu) nie zniechęci filmowców do adaptowania takich pomysłów), choć słyszałem też, że "Assassin's Creed" (którego nie widziałem) również okazał się rozczarowaniem...

Warcraft jak i Assasin to moim zdaniem bardzo dobre filmy

użytkownik usunięty
Nekromanta21456

A co myślisz o "Diablo". Niewiele w to grałem, ale ostatnio moja ulubiona blogerka, która zajmuje się zwykle tematami powiązanymi z kinem i serialami, napisała artykuł o tym... jak kocha grać w "Diablo" i podczas czytania jej wpisu znalazłem taką informację:

"Zwierz [pseudonim Katarzyny Czajki] zresztą – jeśli mówimy o stronie graficznej – jest pod wrażeniem jakości filmików pomiędzy kolejnymi aktami gry. Jasne Diablo III nie wyszło aż tak dawno temu (jak na rozwój animacji komputerowej – a nie historię gier), ale to jak wyglądają w tych filmach anioły i demony, piekielne pola bitwy i bramy niebios – naprawdę zwierz chętnie zobaczyłby animowany film w świecie Diablo (zwierz widział kadry z filmu robionego klasyczną kreską ale tu chodzi o taką animację 3D). Więcej z nie ukrywam, że zobaczyłby aktorski film na podstawie gry. Ma już nawet jeden casting – Tyraela zdecydowanie powinien grać Idris Elba (i to nie dlatego, że Elba powinien grać zawsze i wszędzie). Zresztą zwierz wam powie, że kiedy w końcu poznał historię i mitologię Diablo to był zaskoczony jak bardzo mu się podoba. To znaczy… kurczę to jest całkiem dobra historia i fajnie zarysowany konflikt. Szkoda że nic nie zapowiada żeby była czwarta część (choć nie mówcie tego głośno przy mężu zwierza bo robi się wtedy smutny i melancholijny)".

http://zpopk.pl/diablo.html

Nie grałem jeszcze w Diablo.

użytkownik usunięty
Nekromanta21456

Ekranizacji gier nie ma, za to internet zaczyna przenosić się do kin i gwiazdy YT mają własny film:

http://www.kinoteka.pl/repertuar/movie,3312,nieprzygotowani:-the-movie-

roman876

A ja obejrzę dla śmiechu :D

użytkownik usunięty
piotral_2

Miłego seansu

roman876

Ty jesteś badziewny!

roman876

To ty jesteś badziewny

polskidezerter

Jesteś dowcipny jak taczka gnoju .