Minecraft: Film

A Minecraft Movie
2025
5,7 30 tys. ocen
5,7 10 1 30044
4,6 34 krytyków
Minecraft: Film
powrót do forum filmu Minecraft: Film

Zarys fabuły

ocenił(a) film na 4

Serio? Grupa ludzi z naszego świata zostaje przeniesiona do fikcyjnego świata, gdzie będzie starała się przetrwać, pomimo trudności, z jakimi tam mają do czynienia? Schemat znany i oklepany... A co byście powiedzieli, gdyby ten film opowiadał o:
1. Steve'ie, który przewodzi armią ludzi w walce z Herobrine'em i jego armią umarlaków.
2. Steve'ie, który ma obsesję na pokonaniu Smoka Kresu, ale spotyka Alex, która pokazuje mu, że istotą Minecrafta nie jest trzymanie się schematów, a robienie tego, czego tylko chcesz.
No powiedzcie, nie oddałoby to bardziej istoty gry, niż to co mamy dostać?
Popatrzcie się na zwiastun Sonica 3 - jasno jest powiedziane, że pierwsze skrzypce będą tam grały postacie faktycznie pochodzące z gier, a nie jakieś no-name'y, o których zapomnicie zaraz po wyjściu z kina... Proszę nie idźcie na ten film, udawajcie, że nie istnieje - WB nie interesuje, jakie będzie miał recenzje, tylko ile zarobi.

Filneq

1 brzmi okropnie. Ja ososbicie bym chciał, żeby film oddawał to poczucie samotności, które wywołuje gra, a na pewno to by nie miało miejsca w filmie wojennym z armią ludzi. 2 natomiast ujdzie, na pewno zobaczyłbym bardziej niż to komercyjne gówno, które za niedługo nam zaserwują w kinach

qwrex

Tak jak książka o minecrafcie

ocenił(a) film na 2
Filneq

crap dla nobrainów

Filneq

Nie potrzebuje twojej opinii, aby wiedzieć, że jadą na samej popularności gry, a nie jakości samego filmu. Wystarczy zobaczyć na całą obsadę i o ile rozumiem Jack Black w filmie, to taki Jason Momoa nie wygląda mi na nerda grającego w gry.

Skoro to film familijny, to po co te odhaczanie na siłę poprawności politycznej i wsadzanie czarnoskórej aktorki do filmu? Już lepiej jakby postawili na jednego dorosłego i samych nastolatków skoro to film głównie dla dzieci. Po cholerę wsadzanie do filmów starych pryków co nie wpasowują się do owej produkcji?

ocenił(a) film na 7
Filneq

Myślę że za bardzo chcesz wprowadzić poważny ton filmu który imo nie pasuje bo już mamy Story Mode