PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=729800}

Minecraft: Film

A Minecraft Movie
2025
5,9 21 tys. ocen
5,9 10 1 20932
4,7 27 krytyków
Minecraft: Film
powrót do forum filmu Minecraft: Film

Miałem nadzieję, że twórcy zaskoczą nas czymś pozytywnym w filmie, mimo bycia sceptycznie nastawionym po zapowiedziach, dalej w to wierzyłem. W końcu w zwiastunach widzieliśmy wiele mechanik, które puszczają oczko graczom… ALE oczywiście mając takie szerokie pole możliwości musiało wyjść totalne dno. Fabuła i postacie leżą. Wiele rzeczy, jakie widać na ekranie nawet nie istnieją w grze. Żarty co sekundę, które bardziej skręcają niż śmieszą, tak samo z resztą piosenki. Do tego wątek z Villagerem w realu, którego nawet nie ma co komentować. Dawno nie widziałem filmu, który posiada tak wielki marketing tylko po to by ostatecznie zawieść. Ja się mega zawiodłem. Z plusów to film wizualnie wyglądał naprawdę ładnie, no i nawiązanie do herobrine’a co również było spoko, ale tylko tyle. Współczuje każdemu kto wydał na to pieniądze, a polskie tłumaczenie i dubbing tylko bardziej mnie dobiło.

Lelelowsky

Wątek villagera byl po prostu zabawny, chyba najbardziej zabawny z całego filmu. Szukasz głębokiej fabuły w filmie inspirowanym minecraftem którego wyjśiową fabułą było rób co chcesz i stawiaj kloce XD Zamysłem piosenek było to ze mają byc cringowe

ocenił(a) film na 3
Oddinho

Już nie chodzi mi o głęboką, ale na pewno lepszą. Liczyłem, że będą przechodzić grę zabijając smoka w Endzie. Zamiast tego dostaliśmy jakąś królową pinglinów, która stała się zła bo przegrała mam talent i to ma nici powiązania z grą. A co do villagera to uważam, że był niepotrzebny i na siłę. Bo praktycznie połowę filmu przesiedział z babką w restauracji, więc widać, że pomysłu zbytnio nie mieli. Zmarnowali też na nich scenę po napisać, co prawda była jeszcze druga, która prawdopodobnie zapowiada następną część. Może tam będzie End, kto wie.