Ministerstwo Niebezpiecznych Drani

The Ministry of Ungentlemanly Warfare
2024
6,2 20 tys. ocen
6,2 10 1 20424
5,2 20 krytyków
Ministerstwo Niebezpiecznych Drani
powrót do forum filmu Ministerstwo Niebezpiecznych Drani

Przygodowy akcyjniak z przymrużeniem oka, wiadomo kto robił. Świetne tempo, dobrze dobrani aktorzy no i Cavill paradujący w mundurze gestapo przez większość filmu, wyborne!

ocenił(a) film na 2
antonowicz_dominik

Eh, jak prostaczkom niewiele potrzeba do szczęścia. Człowieku, obejrzyj coś starego w tym typie, np. Parszywą Dwunastkę, Działa Navarrony czy weselsze Złoto Dla Zuchwałych.

ocenił(a) film na 8
Salmonella

Wychowałem się na Parszywej dwunastce, Most na rzece Kwai, O jeden most za daleko, Pluton i tak mogę wymieniać.
Film doceniam za walory rozrywkowe i styl Richiego, którego uwielbiam. Ot rozrywka i tyle.

ocenił(a) film na 2
antonowicz_dominik

Primo - dzięki, że kulturalnie odpisałeś na zaczepkę, secundo - dla mnie właśnie, wychowanego na filmach wymienionych przez Ciebie, nie ma w tym dziele czego doceniać, to po prostu produkt naszych czasów czyli hałaśliwe, głupie, z wymuszonym humorem i krwiste. I, obowiązkowo, poprawne polityczne. Gdzież tej padlinie do Przekrętu czy Lock, stock ...

ocenił(a) film na 8
Salmonella

Takie czasy, że wszystko dziadzieje, nawet Ritchie, chociaż Dżentelmeni jest dla mnie wyborny. Zgoda, że ten film mało poważny, przerysowany, poprawny ale i tak jakoś wyjątkowo mi podszedł w tamtym momencie. Na bezrybiu i rak ryba. Lepiej nie będzie a przynajmniej nie prędko patrząc na to co się wyprawia w Hollywood.

ocenił(a) film na 8
Salmonella

Jakże łatwo oceniać innych, nie widząc swoich wad. Widać my prostaczkowie lubimy taką twórczość G. Ritchie-go.

ocenił(a) film na 2
Misiek1970

Dawaj te moje wady których nie widzę

ocenił(a) film na 8
Salmonella

Małostkowosć, ocena filmu na dwa, który jest poprawny. Dobre kostiumy, niezgorsza gra aktorska, dialogi które da się słuchać, scenariusz bez dziur fabularnych, które przesłaniają cały film. Ja nie twierdzę, że to film na 10, ale przy takich ocenach to The Predator jest filmem na 1, a na niektóre arcydzieła Vegi skali nie ma.

ocenił(a) film na 2
polonusx

Primo - to nie jest film tylko produkt niczym wywar czarownicy, szczypta tego i owego, doprawimy tym i tym, dorzucimy tym nazwiskiem, masy pójdą i jeszcze będą się oblizywać. Secundo - scenariusza brak, tylko rozjebki w różnych lokacjach. Jest krwisto i dużo - masy pójdą i będą się oblizywać. Tertio - kostiumy? Na Boga, kostiumy to były w Potopie. A małostkowość? Padnę ze śmiechu.

ocenił(a) film na 8
Salmonella

Secundo - scenariusza brak, tylko rozjebki w różnych lokacjach. Jest krwisto i dużo - masy pójdą i będą się oblizywać.- to tak samo jak w Pszczelarzu, ale jemu dałeś 6.

ocenił(a) film na 2
polonusx

Akurat nieszczęśliwie dla nas, na FW widać samą ocenę, bez komentarza. A "Pszczelarza" akurat skomentowałem tak - "Jako rozpierducha 8, jako film 3, średnia 5,5. A śmiałem się z Equalizera3 i niezniszczalnego Denzela :)" Na pewno doszedł też sentyment do Stathama :)

ocenił(a) film na 8
antonowicz_dominik

Też prawda. Wart obejrzenia, malkontentom na pohybel. :)