nie mówię że świetny, napewno nie jest to film, który zapiera dech w pierśiach ale film mimo to jest dobry ma owszem pare niedociągnieć, minotaur też wygląda bardziej na krzyżówke szczura z bykiem niż z człowiekiem ale i tak prezentuje się nieźle jego szczęka szczególnie mi się podoba :) (ogółem samej postaci Minotaura moge dać 9,5/10 bo nie znalazłem w niej żadnych rażących wad i jest ona świetnie zrobione.Prawdziwy kunszt animacji i uczta dla oka) Sam film można było zrobić bardziej na horror, film jest bardziej przygodowy ale akcja nie jest zła, chyba moge mu dać 7/10 (do 8 troszke mu brakuje) film idealny gdy ma ochote się usiąść na te półtora godzinki i zjeść jakieś spaghetti (osobiście preferuje oglądanie filmu samemu, gdy ogląda się film w więcej osób to już naprawde nie jest to samo, gdy chce się wyciągnąć wartości filmu i przyjemności z jego oglądania trzeba go oglądać samemu, choć kwestia kina wygląda nieco inaczej), tak więc polecam tym, którzy oglądanie filmów uznają jako swoje małe hobby bądź pasje. Powiem więcej zauważyłem że ludzie oceniają niektóre filmy jako tu zacytuje : "TOTALNE DNO", "CHŁAM" itd. ja widze takich ludzi jako dwunastoletnie dzieci w czapeczkach pajacyków, które dostały komputery pościągały se filmy i myślą że są pany. Ludzie też często mieszają film z błotem bo cytuje "to miał być horror" i tu w sumie trzeba przyznać racje żal mi takich czasów, gdzie ludzie nie potrafią robić horrorów, domieszka horroru została już tylko w azjatyckich filmach, dlatego wszystkie nieazjatyckie horrory oglądam jako filmy przygodowe i dobrze sie z tym czuje bo ogląda sie lepiej nieoczekując nic pozato. Co do filmu dodam jeszcze że podoba mi się nawet ukazanie takiego minotaura jako olbrzymiego byka z świetną szczęką niż jako owłosionego kolesia z okragłym kolczykiem w nosie, no to były by dopiero jaja. Jednakże dałem ocenę 7 ponieważ gra aktorów nie jest nawet porównywalna do efektów, które są świetne, a niektóre dialogi są tak sztuczne i nie namiejscu że obniża to pozytywne wrażenie.Muszę też przyznać że niezmiernie się ciesze że jednak ten film powstał bo motyw minotaura najczęściej można spotkać w książkach i grach, w kinematografii niestety bardzo rzadko.