PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=752976}
7,0 62 tys. ocen
7,0 10 1 62243
7,1 50 krytyków
Mission: Impossible - Fallout
powrót do forum filmu Mission: Impossible - Fallout

Max

ocenił(a) film na 9

Mission Impossible (1996)

Pierwsza scena spotkania Ethana Hunta z Max. Ściągają mu worek z głowy.

Max: Kim jesteś?
Hunt: Potrzebuję 150 tysięcy dolarów

Max wyśmiewa Hunta

Max: I wpadłes na pomysł, że Ci je dam?
Hunt: Hiobowi dała Pani 125.
Max (chyba zaskoczona): To grosze, ale Ty nie jesteś Hiobem. On nie cytuje Biblii w korespondencji... no i ten styl - agresywny, ale dowcipny. Hiob nie jest dowcipny - to ciekawy paradoks
Hunt: To zależy.
Max: Od czego?
Hunt: Czy lubi Pani paradoksy?

Mission Impossible: Fallout

Pierwsza scena spotkania z Białą Wdową (w klubie)

Hunt wbija do klubu w trakcie, gdy Biała Wdowa zaczyna coś opowiadać.

Biała Wdowa (w wolnym tłumaczeniu): Ten rozdział zaczyna się od pamięci mojej matki. Ci, którzy ją znali, rozumieli jej siłę i upór. Ale była też inna jej strona - strona, której wielu ludzi nie znało. Właśnie ta część jej ducha doprowadziła nas wszystkich do dzisiejszej nocy. Max była, czymś w rodzaju paradoksu. Miała fascynację paradoksami (mówi dostrzegając Hunta). Fascynację, którą przekazała mi. Max nie miała złudzeń co do świata, w którym żyjemy, ale marzyła o zupełnie innej przeszłości. Takiej, w której jej wyjątkowe talenty nie byłyby potrzebne. Wszystko, do czego dążyła było uczynienie świata, takim jakim mógłby być. Ta przyszłość jeszcze nie nadeszła. Dzisiejszego wieczoru Wasz wkład sprawi, że będzie trochę bliżej.

Wikipedia o Venessie Kirby (Białej wdowie)

Kirby was raised in Wimbledon, London. Her mother is a former magazine editor, and her father is urologist Roger Kirby. Aktorzy Vanessa Redgrave i Corin Redgrave were family friends.

Vanessa Redgrave to Max z pierwszej cześci MI. W uniwersum MI najwidoczniej jest matką Białej Wdowy. Biała Wdowa opowiada o niej w czasie przeszłym, czyli że niby Max nie żyje, albo - żyje, ale sama Biała Wdowa o tym nie wie, tak jak nie wie, że jej matka jest naczelnym liderem syndykatu, co zostanie odkryte przez Hunta w MI 7, które zakończy ostatecznie cykl pięknym kołem.