Jeden z niewielu filmów przy którym usnąłem... bez komentarza. Kiedyś czekałem aby obejrzeć ten film, a gdy już go oglądałem... już napisałem co się ze mną stało.
bronek, co za bzdury opowiadasz, albo się poprostu nie znasz. Dla mnie to jeden z lepszych filmów akcji. Mi się wogóle spać nie chciało. Aj już nie wiem... nie rozumiem niektórych ludzi.
bo Mission:Impossible pierwsze było filmem szpiegowskim a nie filmem akcji. na takich trzeba myśleć, pewnie dlatego Ci się nie spodobał.
Jasne ze filmik jest robiony na film szpiegowski a jesli juz chodzi o scisłośc to MiL 2 to dopiero chłam do potegi zwykła padaka w zaden sposob nie trzyma sie tego co reprezentuje pierwsza czesc.
A ja uwazam ze jedynka była słaba... Intryga szyta grubrymi nicmi, sceny akcji wydumane..
Natomaiost dwoja to dobry filma ckji, ze znakomita rezyserioą, chorteografią scen alki, dynamiczną wpadajaća w ucho muzyką.. No i Tom Cruise gra barzdziej dojrzale.
De Palma to odkilkunastu lat robi słabe filmy. Mi1, Femme fatale czy Misja na Marsa.. to prawdziwe kaszany.
Ogladalem ten film 2 razy (przy pierwszym zasnelem mniej wiecej w polowie),ale juz za drugim obiecalem sobie ze obejrze do konca i jakos (ledwo) sie udalo.Na wpol przytomny dobrnelem do konca i jak wynika z mojego komentarza uwazam ten film za denny.
Wedlug mnie czesc pierwsza do bardzo dobry film szpiegowski. Ciekawa fabula zmusza do myslenia, dobra choc nie przesadzona akcja i swietne efekty specjalne to napewno glowne atuty tego filmu. No i jeszcze swietna gra aktorow. Druga czesc nie jest tak zla choc pretekstem do zrobienia tego filmu byl pokaz niesamowitych strzelanin, sztuk walki i mozliwosci dzisiejszych efektow specjalnych.
to poprostu znakomity film szpiegowski(!!!) a nie kino akcji (filmem akcji był M:I-2). mnie on niezle wkrecił ijest jednym z moich ulubionych.
oczywiscie :P zgadzam sie :) z przedmówcami jak dlamnie uwielbiam 2 i 3 czesc:) bo jednynka jak dlamnie nie byla az taka "wspaniała" =D
Zgadzam się z tym co niekótrzy piszecie tzn. z tym iż Mi1 to film szpiegowski a Mi2 to bardziej film akcji. Zastanawiam się jaką ocene wystawić bo nie znm się na filmach szpiegowskich. Nie rozumie ich i dlatego nie potrafie ocenić czy film był dobry czy też nie. Jednak film był ciekawy, troche skomplikowany, daje 8/10 za scene na linach w CIA.