PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=814945}
4,4 50 tys. ocen
4,4 10 1 50047
2,6 33 krytyków
Miszmasz czyli Kogel Mogel 3
powrót do forum filmu Miszmasz czyli Kogel Mogel 3

Nie jestem na bieżąco z polskimi produkcjami, ale jak czytam, że ten film całkiem nieźle wypada na tle innych, polskich komedii, to przykro mi, że polski film tak się stoczył.
Poszedłem na film, bo przechodząc koło kina zobaczyłem, że jest grany na niemal wszystkich salach, na niemal wszystkich seansach - kilkanaście seansów w ciągu dna. Pomyślałem, że ktoś ten film obejrzał ii spodziewa się olbrzymiego sukcesu kasowego, na miarę "Kleru"
Tragedia.
Nie wyszedłem z filmu w połowie seansu, bo cały czas miałem nadzieję, że jakoś się rozkręci. Nadzieja jest matką głupich.
Nie przypominam sobie, żebym się na filmie zaśmiał, dwa czy trzy razy lekko się uśmiechnąłem. I tyle.

Sam pomysł miał potencjał, ale film sprawiał wrażenie na siłę poskładanych do kupy scenek. Jakby scenariusz został opracowany w formie konspektu, a reżyser nie potrafił wypełnić tego treścią.

ocenił(a) film na 1
k0curek

A gdzie Ty to wyczytałeś, że ten film nieźle wypada na tle innych?
Jak przeglądam to nie ma w sumie w ogóle pozytywnych opinii, jedna w miarę pozytywna jest na gazeta.pl, ale już w komentarzach potwierdza się takie zdanie o filmie jak w kom na filmwebie, że jest to chała jakiś mało. I jadą na marce kultowego filmu, co mnie wkurza najbardziej.

Sitka89

Niestety ostatnio nastąpił tu wysyp nieprawdziwych, pozytywnych komentarzy i zawyżonych ocen, a wszystko to pisane z nieprawdziwych kont, założonych tylko w tym celu. Wszystkie te opinie mają po 50 łapek w górę, przez co znajdują się na samej górze, a negatywne opinie są schowane.

ocenił(a) film na 1
Shyne

Dokładnie, dokładnie. Sam zauważyłem, że oceny typu 8/10, 9/10 dawane są często z kont założonych w ciągu minionego tygodnia. Wzajemnie się "łapkują", stąd też są najpopularniejsze. Do tego dochodzą media. Sama siebie przeszła wp.pl, która pisała o masie pozytywnych opinii na filmwebie. Machina działa, ale jest jej coraz trudniej bo rzeczywistość ją już przerasta.

ocenił(a) film na 1
raffaello_od_ferrero

No, nawet na ofcjalnym fp już sobie nie radzą, bo generalnie każdy pisze, że niewypał. Oczywiście poza kilkoma spamami w stylu "mega film" "uśmiałem się" "mega" - no ale to już chyba każdy wie, żeby na to uwagi nie zwracać. Wszędzie indziej gdzie wzmianka o Koglu w 90% negatywne opinie. Ciekawe jak to wpłynie na oglądalność...

Sitka89

Paskudny proceder. :/ Traktują ludzi jak idiotów.