PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487300}

Modlitwy za Bobby'ego

Prayers for Bobby
2009
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 13385
6,5 4 krytyków
Modlitwy za Bobby'ego
powrót do forum filmu Modlitwy za Bobby'ego

Przekaz

ocenił(a) film na 8

Dlaczego nie słyszy się o takich filmach? Gdzie najbardziej prestiżowe nagrody za to?
Dlaczego się nie promuje takich filmów? Takie coś powinno być cały czas w telewizji, w
gazetach, wszędzie. Film ma naprawdę dobry przekaz, zapada w pamięci, warto go
"promować" na swój sposób, żeby inni widzieli i otworzyli oczy. Można chociażby pokazać
swoim rodzicom. Ja chętnie bym pokazał ten film "gościom" od religii, bo naprawdę jak
słyszę ten bełkot, to mi się chcę rzygać. Najgorsi są zamknięci na wszystko, ograniczeni
"katole", którzy na nie mają swoich argumentów, a jak już zabierają głos to: "Bo Pan Bóg...".
10/10 bo więcej się nie da!

classical

Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo, a że niektórzy ludzie boją się pewnych tematów, to zasłaniaja się biblią, co jest kompletnie bezproduktywne. Mam na myśli to, że do niczego nie prowadzi.

ocenił(a) film na 8
second_temptation

Chrześcijaństwo towarzyszy mi od najmłodszych lat i wpajano mi "Należy szanować bliźniego". Obecna sytuacja kościoła katolickiego jest zaprzeczeniem tego.

ocenił(a) film na 10
classical

Nie pokazują takich filmów, albo własnie tego, bo dotyczy homoseksualizmu - homoseksualizm to temat tabu, kontrowersyjny i drażliwy ;) Film też mi się podoba. Lubię filmy na faktach.

ocenił(a) film na 8
Vacillator

Temat tabu, kontrowersyjny, drażliwy. To racja, jednakże dotyczy od wszystkich, matek, synów, duchownych, wszystkich. Omijanie takich spraw jak te do niczego nie prowadzi.
Ale cóż, nie każdy potrafi zrozumieć.

ocenił(a) film na 8
classical

Zgadzam się. Nie ma nic gorszego, niż ograniczony (czyt: pełna ciemnota) człowiek. A takich nie brakuje, niestety...