Film zawiera obrzydliwe scen, które od tak można pokazywać w kinie ku uciesze europejskiemu
społeczeństwu. Film po przez takie sceny sięga dna i pokazuje brak pomysłów reżysera na
zainteresowanie widza. Denerwujące jest pokazywanie penisów. Po co to komu. Jescze w POlsce
filmoznawcy a bardziej filmoznawczynie gadają, że jest za mało męskiej nagości a tak naprawdę
jest jej za dużo bo jest bardziej eksponowana. Ten film jest takim przykładem. Nie wiem dlaczego
ten mężczyzna nie kręcił kobiet między nogami. Wiem już, że nie warto patrzeć na filmy tego pana
skoro zawarta jest w nim tylko męska nagość.
Statystycznie rzecz ujmując we współczesnym kinie (nawet tym awangardowym) jest mniej męskiej i kobiecej nagości niż było w latach siedemdziesiątych ubiegłego stulecia. W sensie ilościowym jest więcej takich scen ale kręci się dużo więcej filmów niż dawniej.
Nie widzę jakiejkolwiek różnicy między męską a kobiecą nagością w kinie
Ja zauważyłem, że jest coraz więcej męskiej nagości a nadal panuje przekonanie, że ,,wszędzie gołe baby,, ( a ta kobieca nagość jest taka jak na zwyczajnej plaży więc nic oburzającego i nic strasznego). W szkołach w podręcznikach nawet bardziej eksponowana jest męska nagość.
Jedynym krajem gdzie męska nagość jest wyraźnie eksponowana w filmach głównego nurtu (tzw kinowych) jest Francja.
We Francji nie jest to bynajmniej związane z erotyką gdyż często pojawiają się tam nagie sceny z bardzo dojrzałymi mężczyznami grubo po 50tce (co estetyczne czy erotyczne nie jest) . To zatem raczej specyfika wyzwolonej i zlaicyzowanej Francji
W USA, Niemczech czy Japonii męska nagość pojawia się głównie w filmach offowych bądź tzw. kinie gejowskim.
Eksponowanie męskiego ciała w reklamach, na plakatach, w podręcznikach to wynik szerzącego się feminizmu i postrzegania pod kątem seksualnym.
Męskiej nagości w filmach nie wiązałbym ze specyfiką wyzwolonej Francji a raczej z jej zniewoleniem przez feministyczną ideę. Zresztą nic erotycznego nie ma w męskiej nagości i pokazywanie jej to przejaw jakiejś nienawistnej zasady ,, sprawiedliwości dziejowej,,.