Monachium

Munich
2005
7,4 59 tys. ocen
7,4 10 1 58619
7,2 32 krytyków
Monachium
powrót do forum filmu Monachium

Wiem, że to nie w moim stylu śmiecić tak z nowym tematem, ale pilnie poszukuję tytułu pewnego filmu, mało znanego zapewne ? wiele osób pisało o nim, że jest bardziej wiarygodny niż 'Monachium', dlatego wyskakuję z tym tutaj. Nie znam ani reżysera, ani obsady, ani kraju czy roku produkcji ? niemniej widziałem go jaki czas temu, o to o czym opowiada ? młody człowiek z Bliskiego Wschodu dowiaduje się, że jego brat został zabity podczas przesłuchania przez wywiad, który posądzał go o terroryzm. Rozgoryczony tą stratą postanawia zemścić się i dokonać zamachu wysadzając dworzec kolejowy, o ile dobrze pamiętam w jednym z niemieckich miast. Zatrzymuje się u swego kuzyna i siostry (bądź dawnej ukochanej) i w piwnicy przygotowuje bombę, którą na końcu filmu detonuje. Kuzyna aresztują za rzekomy współudział. Itp. Itp.

Jeśli ktoś kojarzy tytuł filmu, dajcie znać?

Grifter

Przeszukaj to forum leniwcze, to znajdziesz nazwę filmu, który szukasz.

ocenił(a) film na 8
Gogodance

Chyba nie myślisz, że poszukuję filmu, o którym mogę przeczytać klikając na odnośnik z prawej strony. Fabuła filmu o który pytam nie ma nic wspólnego z tragedią w Monachium, a sam film powstał zdaje mi się po 2004...

Chciałeś błysnąć, donoszę jednak, że zupełnie ci nie wyszło...

Grifter

Ten film to Miecz Gideona: http://www.filmweb.pl/Miecz+Gideona+1986+o+filmie,Film,id=97157