Wiem, że to nie w moim stylu śmiecić tak z nowym tematem, ale pilnie poszukuję tytułu pewnego filmu, mało znanego zapewne ? wiele osób pisało o nim, że jest bardziej wiarygodny niż 'Monachium', dlatego wyskakuję z tym tutaj. Nie znam ani reżysera, ani obsady, ani kraju czy roku produkcji ? niemniej widziałem go jaki czas temu, o to o czym opowiada ? młody człowiek z Bliskiego Wschodu dowiaduje się, że jego brat został zabity podczas przesłuchania przez wywiad, który posądzał go o terroryzm. Rozgoryczony tą stratą postanawia zemścić się i dokonać zamachu wysadzając dworzec kolejowy, o ile dobrze pamiętam w jednym z niemieckich miast. Zatrzymuje się u swego kuzyna i siostry (bądź dawnej ukochanej) i w piwnicy przygotowuje bombę, którą na końcu filmu detonuje. Kuzyna aresztują za rzekomy współudział. Itp. Itp.
Jeśli ktoś kojarzy tytuł filmu, dajcie znać?
Chyba nie myślisz, że poszukuję filmu, o którym mogę przeczytać klikając na odnośnik z prawej strony. Fabuła filmu o który pytam nie ma nic wspólnego z tragedią w Monachium, a sam film powstał zdaje mi się po 2004...
Chciałeś błysnąć, donoszę jednak, że zupełnie ci nie wyszło...