Przykro mi to przyznac ale tworca legenradnych filmow, ulubiony rezyser mojego dziecinstwa wypalil sie - wszytskie jego ostatnie projekty to mniejsze badź wieksze klapy. Ciekaw jestem czy zgadzacie sie z ta opinia, a jesli tak to jakie jest wytumaczenie faktu,ze Spielberg sie skonczyl?
Obawiam się, że nie do końca. "Monachium" jest genialne i niesamowite. Z drugiej strony nakręcił "Wojnę Światów" - jeden z większych gniotów ostatnich lat... Ale za "Monachium" należy mu się owacja na stojąco..
oj tak, zgadzam się z przedmówcą. "Monachium" zwala z nóg. Wg mnie najlepszy film Spielberga.
Nie, nie, nie... MONACHIUM daleko do takich arcydzieł spielbergowskich jak IMPERIUM SŁOŃCA, czy KOLOR PURPURY. To są prawdziwe perełki i MONACHIUM bardzo daleko do nich. Moim ulubionym filmem Spielberga jest IMPERIUM SŁOŃCA, genialna opowieść o szybkim dorastaniu i radzeniu sobie w ekstremalnych warunkach. Arcydzieło! MONACHIUM mnie nieco rozczarowało... Pozdrawiam:-)
Powinieneś napisać: Spielberg skończył się na Kill'em All, jeśli żartujesz.
Jeśli mówisz poważnie to nie wiem czy się śmiać, czy płakać.
Spielberg się kończył. Dobre sobie...
Boogieman
Nie smiac sie ani nie płakac rozmzwiac - bo ja naprawde nie wiem co moze sie w tym ,,Monachium" podobac film jest zwyczajnie nudny, niemal dokumentalny, brak bylo mi emocjonalnego zaangazowania rezysera w en film. Inaczej bylo np. ze wspomnianym juz ,,Imperium slonca" czy ,,Lista Schindlera".
Przed chwilą obejrzałem i stwierdzam ,że film jest świetny. Daje mu 8.5 /10 .Uważam ,że Monachium to bardzo wciągający ,przejmujący film a na dodatek sporo w nim akcji ,która nie pozwala się nudzić ,toteż dziwię się niektórym głosom ,że w filmie są jakiekolwiek dłużyzny bo ja takowych nie zauważyłem.Ponadto ,niepotrzebnie czytałem komentarze na filmwebie przed obejrzeniem Monachium ,bo to, niestety ,ale zniechęciło mnie do obejrzenia wcześniej filmu, teraz natomiast tego bardzo żałowałem.Pzdr