po opiniach na temat tego filmu spodziewałem sie czegos duuuzo lepszego... naprawde zawiodłem sie na Spielbergu... film dużo za długi - próbowałem dotrwac do konca ale niestety koncówke musiałem juz przewinąć...... oczywiście scenografia, charakteryzacja, zdjęcia itp wszystko ładnie, pieknie ale scenariusz jest po prostu... NUDNY Cały film czekałem na jakąś (porządną) akcje ale niestety sie nie doczekałem :(
Jeżeli oczekiwales do "Monachium" filmu akcji to ja sie wcale niedziwe, ze nudny..tylko ze nie tedy droga...to tak jakbys zabral sie do ogladania "Rambo" spodziewajac sie melodramatu..pozdrawiam.
No oglądając "Monachium", czy "Jarhead" nie mogłeś liczyć na akcję jak w "Kompani braci", bo akcja nie była celem tych filmów.
Film Monachium to obok Listy najlepszy film Spielberga, wykonanie i sposób nakręcenia zasługują na najwyższe noty.
Nie przesadzaj. Zgodze się z tobą, że film jest odrobine za długi i gdyby był skrócony o te 20, 15 może nawet o 10 minut był by wygodniejszy. Ale dlaczego tylko z tego powodu stawiasz ocene 2? =/
akurat na Cast Away się nie nudziłem
Monachium mi się nie podobało bo się na nim wynudziłem jak nie wiem co, a baardzo rzadko zdarza mi się przerwać oglądanie filmu zanim się skończy, więc to coś świadczy o filmie
ale przypominam że to moja opinia i przecież nie zmienię nagle zdania że jednak był ciekawy :P
Fakt, że się wynudziłeś na filmie nie świadczy o nim samym (to nie jest rozrywka dla mas tak jak np.: Dolina Muminków itp.) tylko o Twoich preferencjach (bez urazy). Jednym film się spodoba innym nie. A swoją drogą ocenianie filmu gdy nie obejrzało się go do końca jest lekką pomyłką.
tak...jasne kRISU.. scenariusz nudny i dlatego dostaje nominacje do ZŁOTEGO GLOBU [scenariusz]... jasne... przed chwilą tłumaczyłem pewnemu użytkownikowi dlaczego INFILTRACJA Scorsese nie jest "porażką na całej lini i bezguściem" tylko rewelacyjym przykładme współczesnego kina gansterskiego z nutką czarnego humoru i realnie pokazana przmocą więc nie chce mie się tłumaczyc tobie o tym ze MUNICH jest bardzo dobrym psychologiczno-politycznym-thrillerem..
zapraszam na mojego bloga
Więc zapraszam serdecznie na mojego bloga i proszę zostaw komentarz odnośnie akutalnego tematu bo widzę żę ammy podbny gus
(Helikopter W Ogniu to bardz dobry film, Simpsonowie też, zgadzams ie zteż z 10 dla Prestiżu (nawet 11), Pianisty, infiltracji (!), Gladiatora oraz z 9 dla Szklanej Pułapki 4.0, szeregowca Ryana (dałbym 8,5) i Patrolu - dałem 8, Troji też dałem 8 chyba, Pecamkerwo też 7, tlko 300 - 9 ,ale tu zaskoczenie: 1/10 dal WRÓG U BRAM? ja dałem 8,5
nie jako film wojenny (polecam Byliśmy Żołenierzami), ale jako thriller sensacyjny osadzony w realiach wojennych, trzymajacy w napięciu pojedynek wrogich snajperów , świetnie zrobiony..
co do ww. reszty mam identyczny gust.
zapraszam na mojego bloga i napisz w komentarzach czy zgadzasz sie ztymi ocenami (co w temacie są)
pozdrowienia
Więc zapraszam serdecznie na mojego bloga i proszę zostaw komentarz odnośnie akutalnego tematu bo widzę żę ammy podbny gus
(Helikopter W Ogniu to bardz dobry film, Simpsonowie też, zgadzams ie zteż z 10 dla Prestiżu (nawet 11), Pianisty, infiltracji (!), Gladiatora oraz z 9 dla Szklanej Pułapki 4.0, szeregowca Ryana (dałbym 8,5) i Patrolu - dałem 8, Troji też dałem 8 chyba, Pecamkerwo też 7, tlko 300 - 9 ,ale tu zaskoczenie: 1/10 dal WRÓG U BRAM? ja dałem 8,5
nie jako film wojenny (polecam Byliśmy Żołenierzami), ale jako thriller sensacyjny osadzony w realiach wojennych, trzymajacy w napięciu pojedynek wrogich snajperów , świetnie zrobiony..
co do ww. reszty mam identyczny gust.
zapraszam na mojego bloga i napisz w komentarzach czy zgadzasz sie ztymi ocenami (co w temacie są)
pozdrowienia
sorki za bledy bo sie spiesze strasznie, amm andzieje ze to doecenisz i zostwisz commenta :p
A dla mnie Wróg u bram bardzo słaby jako film wojenny, a tak go oceniałem. Ale to już temat nie pod ten film;)
No ludzie, przecież to proste!
W filmie opartym na faktach, o zdobywaniu informacji, współdziałaniu I..................................................... zabijaniu krew powinna lać się strumieniami, a trupy powinny byc liczone w setkach.
Przeczytaj książkę kochany, a potem się rozpisuj.
Ewentualnie zapytaj wikipedii...
Żal.
10/10