wiem pewnei zaraz wszyscy po mnie pojada ze nie lubie tego filmu, ale to byl pierwszy film ktory wylaczylam!!zawsze ogladalam gfilmy do kocna,ale ten byl perfidnie nudny
Poprostu był dla ciebie zatrudny. Sadzac po niku masz niezaduzo lat. Do takiego filmu trzeba dorosnac. Nie zabieraj sie za ogladanie filmow do ktorych trzeba dojrzec
No fakt film był znacznie za długi, myślę jednak, że gdyby Spielberg go skrócił mógłby być całkiem fajny bo dobrze pokazuje psychikę Avnera i jego rozdarcie wewnętrzne. Szkoda że w filmie było parę niepotrzebnych, a przedłużających go scen, które można było pominąć...
Dodajmy do tego (po stronie minusów) garść conajmniej "sztucznych" momentów,jak np. scena pożegnania Avnera i hmm..Gada (tego od bomb), poprzedzona rozterkami moralnymi tego ostatniego.
Z drugiej strony, można zdecydowanie pozytywnie ocenić próbę dojścia do przyczyn konfliktu (gadka o zemście i walki o tzw. 'dom' - niesamowita scena rozmowy Avnera z Palestyńczykiem) i trzymające w napięciu, zaskakujące fragmenty dotyczące przeprowadzania zamachów.
Moja ocena: 6-7/10