Monachium

Munich
2005
7,4 59 tys. ocen
7,4 10 1 58619
7,2 32 krytyków
Monachium
powrót do forum filmu Monachium

Ja usłyszalm że Spielberg robi taki film to pomyślałem sobie że będzie sensacja.Jak zobaczyłem,że temt jest ciekawy pomyślałem ze to nie bedzie glupi strzelanie.Ale zawiodłem się.Jak na sensacje zbyt powolny i nawet nudny,psychologiczny to on też zbytnio nie jest scena jak sie poznaja przy stole powinnismy wtedy ich wszystkich lepiej poznac i zaczac darzyc sympatia.Nie ma zbyt duzo scen kiedy naprawde zacynamy lubic bohaterow i rozumiec ich dramat.Jak dla mnie temat jest naprawde ciekawy wydarzenia w monachium to byl jeden z pierwszych atakow terrorystycznych.Wydarzeniami żył cały świat więc spodziwałem się naprawde świetnego filmu wciskającego w fotel a nie fabuły że grupa amatorów jeździ i zabija płacąc gruą forse za informacje gdzie się ich cele znajduja.Bardzo sie filmem rozczarowalem oczekiwalem cały czas poruszania takich tematów jak w ostatniej rozmowie Avnera z jego "szefem" odnośnie tego czy warto bo jak zabijesz jednego pojawiaja sie nastepni i w ten sosob wolnosci sie nie osiąnie.Z tego tematu mógł naprawde pwstac niesamowity film.