7,4 72 tys. ocen
7,4 10 1 72268
6,7 36 krytyków
Monster
powrót do forum filmu Monster

Abstrahując i pomijając już to, czy film jest dobry, czy nie...ale czy ktoś mi łaskawie wytłumaczy na czym polegał fenomem Aileen? A konkretnie fenomen jej "urody" i powodzenia u tych wszystkich facetów co na nią polecieli? Bo mi się to w głowie nie mieści, jak można było skusić się na przyjemność z czymś takim. Tym bardziej wydając na to własne pieniądze.                       Przecież ta Aileen wygląda jak jakiś potwór! Babochłop to za delikatne określenie. To już nawet Brienne z Tarthu z GOT wygląda lepiej i 10 razy bardziej kobieco od niej (no może trochę przesadziłem że 10 - 5 razy lepiej :D )                                Nie mogę pojąć co kierowało tymi wszystkimi facetami, żeby tak się zniżyć i płacić za seks z takim szkaradłem. Przecież skoro mieli kasę na dziwkę (dziwki) to mogli wybrać taką, która choć trochę przypominała kobietę, a nie takie straszydło, brzydsze od niejednego faceta:)                   W ogóle kto wpadł na pomysł, żeby prostytutka wyglądała tak aż tak antykobieco i odpychająco? 
       Jeśli o mnie chodzi, to z dwójki głównych bohaterek ja bez wahania wybrałbym i wybieram Selby (mimo, że wyglądała bardziej jak dziewczynka niż kobieta - ale miała w sobie to coś, miała urodę, kształty, seksapil, no i dodatkowo te niesamowite i wielkie oczy:)                         Christina Ricci bardzo mnie kręciła w tym filmie. Dobrze, że już wtedy była pełnoletnia, bo niektórzy tutaj mogliby mnie posądzić co najmniej o jakieś niecne zamiary:)            Ps. Chętnie poznam wasze opinie w tym temacie. Ciekawe, czy znajdzie się ktoś (chociaż jedna osoba) która podzieli moje zdanie:) Zapraszam do dyskusji:)

ocenił(a) film na 7
raf_filmweb

Też się nad tym zastanawiałam! wytłumaczeniem jakie znalazłam jest to, że ci mężczyźni musieli być bardzo zdesperowani, poza tym w drodze/na autostradzie raczej nie ma takiego wyboru jak w burdelu, (to może być szokujące ale prostytutki nie wyglądają tak jak w Grze o Tron XD)
A kto sobie wymyślił żeby prostytutka była tak odrzucająca i nie kobieca? No chyba życie bo nie jest to postać wyssana z palca i reżyserka nie wymyśliła sobie takiej charakteryzacji bo tak. Z resztą mężczyźni pokazani w tym filmie nie zasługują na żadną kobietę nawet tak brzydką jak główna bohaterka

ocenił(a) film na 8
Karolina_150500

Dzięki za opinię ;) Tak, zdaję sobie sprawę, że nie wszystkie prostytutki wyglądają fajnie, wiem że jedne są bardziej luksusowe, inne skromniejsze w ubiorze / prezencji - kwestia środków finansowych. Ogólnie rzecz biorąc nie każda prostytutka jest ładna (bo urody sobie nie wybiera) i nie każda ma pewnie możliwość zadbania o siebie, tak jakby chciała. Widocznie tak było z Aileen, u której dodatkowo doszły problemy natury psychologicznej i osobowościowej.                         
Suma summarum głowę miała zajętą innymi rzeczami, niż dbaniem o swój wygląd.
Wiem, że film opowiada prawdziwą historię, że Aileen wyglądała tak, a nie inaczej - charakteryzatorzy się popisali ok, ale niemniej jednak ona mnie wyjątkowo odrzucała.
Rzeczywiście pewnie musiało być tak jak piszesz - desperacja tych facetów i ich potrzeby musiały być naprawdę nie do powstrzymania:) Ja nie chciałbym spotkać takiej "damy" gdziekolwiek:)
Ps. Dzięki za fajne nawiązanie do Gry o Tron:) To mój ulubiony serial ostatnimi czasy.