5,2 27 tys. ocen
5,2 10 1 27043
5,5 26 krytyków
Mordercza opona
powrót do forum filmu Mordercza opona

Dosłownie. Film swoim absurdem przebija chyba wszystko co do tej pory widziałem. Mimo wszystko muszę przyznać, że Dupieux to chyba jakiś reżyserki geniusz. Zrobić film o oponie, który choć trochę przynudza, to o dziwo da się obejrzeć. Mówi się, że genialny aktor jest w stanie zagrać odkurzacz, to parafrazując -genialny reżyser jest w stanie nakręcić film o oponie. Przyznam, że o panu Dupieux nigdy wcześniej nie słyszałem, ale za ten film ma u mnie wielkiego plusa.Nie mam nawet zamiaru podjąć się próby interpretacji filmu, bo chyba z założenia miał być bez sensu. Jest on absurdalny i całkiem śmieszny, bo jak tu się nie powstrzymać od śmiechu widząc oponę oglądającą telewizję albo pływającą w basenie?
Najfajniejsza postać to chyba ten widz na wózku inwalidzkim, który tak jak ja, "chciał po prostu obejrzeć film".
Film z pewnością wielu nie przypadnie do gustu,bo ,nie ukrywajmy, jest raczej nudny. Mimo wszystko obejrzeć warto, choćby dlatego żeby zobaczyć najbardziej bezsensowny i jedyny w swoim rodzaju film o morderczej oponie.Może na wyrost, ale za oryginalność i salwy śmiechu ma ode mnie 8/10