Morderstwo doskonałe

A Perfect Murder
1998
7,2 46 tys. ocen
7,2 10 1 46434
5,8 12 krytyków
Morderstwo doskonałe
powrót do forum filmu Morderstwo doskonałe

Dobrze, że oglądałem "M jak Morderca" Hitchcocka przed tym filmem. "Morderstwo doskonałe" posiada interesującą obsade oraz wciągającą fabułe, czyli o jeden czynnik więcej, który mógł sprawić, że ten film będzie się długo pamiętało. Niestety film się nie umywa do dzieła Hitchcocka, które posiadało napięcie i nie rozluźniało akcji do samego końca. Najbardziej żenujące jest zakończenie (achhh ten Hollywood!!) i rola Gwyneth Paltrow (jakim cudem ona znalazła ten klucz?!) która z Hitchcockowskiej ofiary intrygi stała się panną Izabelą Łęcką z dozą szczęscia... I co najgorsze to właśnie ten fakt najbardziej zniechęca mnie do oglądania tego filmu podobnie. Dla zawiedzionych pozostaje ciągle aktualne dzieło mistrza suspensu... :)

użytkownik usunięty
Morolg

nie żebym...
...właśnie czytała "Lalkę"...fajnie trafiłeś z ta Izabelą Łęcką;) Co do filmu to rzeczywiście były momenty po prosty śmieszne i typowo zrobione pod Amerykę. Z jednej strony źle że nie widziałam "M jak morderca" a z drugiej dobrze...bo pewnie nie podobałby mi się ten film:) Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 6
Morolg

Zgadza się , film nie umywa się do "M JAK MORDERCA" ... mimo że ogląda się dobrze , to tylko Hollywodzki remake . Z jednej strony fajnie, że scenarzysta pozmieniał fabułę i zrobił coś "innego", ale te zmiany chwilami irytują. Dalej uważam, że mistrza nie powinno się poprawiać (ani kopiować) ...Co do aktorstwa , to nie jest najgorzej ... ale bez fajerwerków ... ja oceniam ten film jakoś pomiędzy 5 a 6