PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7846}

Morderstwo w Orient Expressie

Murder on the Orient Express
1974
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15930
6,7 25 krytyków
Morderstwo w Orient Expressie
powrót do forum filmu Morderstwo w Orient Expressie

Jak dla mnie David Suchet ponownie pokazuje pełnie umiejętności, przedstawiany przez niego Poirot jest bezbłędny.... Ponadto obraz stworzony w filmie także daje nam do myślenia. . Chociaż wiadomo ksiązka lepsze niż w film.

vieniopf

ale on tutaj nie gra...

vieniopf

seria z Suchetem widnieje na fwb jako serial pt 'Poirot'.
a ten film to zupełnie co innego, stara wersja z 1974.

fleUr_henry

Bardzo dobry film. Nasycił mnie w zupełności. Więcej takich filmów,

ocenił(a) film na 9
vieniopf

No tu nie gra David Suchet, bo to '74 rok jest, ale ten najnowszy "orient Express" z Suchetem (2010) jest genialny te ostanie sceny zagrane przez niego są zarąbiste, normalnie czułam mróz w realu:)))

ocenił(a) film na 8
lila_O

Mówisz o filmie? Czy o tym serialiku?

ocenił(a) film na 8
vieniopf

Jak to ponownie? Jak to Suchet. Po pierwsze tu nie gra suchet, a po drugie Suchet nigdy nie gral poirota w żadnym filmie! Poirota grał tylko w tym serialiku. Więc dorze radze zapoznaj się z faktami a najlepiej obejrzyj film zanim coś powiesz.

ocenił(a) film na 7
Xerxo

Kiepski Poirot w tym filmie, przypominał Hitlera bardziej niż postać z książki - pod tym względem serial wygrywa bez dwóch zdań.
Natomiast Ingrid Bergman i Lauren Bacall w jednym filmie - to jest widowisko! No i fabuła mimo wszystko rewelacyjna - to już oczywiście zasługa niczyja więcej, niż pani Agathy. Ogólnie nie daję więcej niż 7 - głównie przez tego Poirota nieszczęsnego.