Chodzi mi o kilku glównych bohaterów, którzy mogą pojawić się w filmie, pamiętając jednak że produkcja ma ograniczony budżet i biorąc pod uwagę w miarę prawdopodobne typy; aktorów uznanych, ale mających mających w swojej filmografii tego typu wynalazki, znanych z seriali, filmów klasy B, lub zapomniane gwiazdy. To moje propozycje/życzenia:
Lord Rayden - Lambert, slyszalem że jest spore prawdopodobieństwo, że znów zagra w MK, byloby świetnie.
Liu Kang - Ciężko wskazać, najlepiej byloby obsadzić jakąś nową twarz Robin Shou wydaję się za stary na tę postać.
Shang-Tsung - Bolo Yeung, wiem wiem ma swoje lata, ale nie zapominajcie, że Shang-Tsung w pierwszej części gry też nie należal do mlodzików:)
Shao-Kahn - Udo Kier
Sonia Blade - Molly Sims
Jax - Fred Wiliamson bylby idealny, tyle że jakieś 20 lat temu. Teraz można by zaangażować Keenena Ivorego Wayansa.
Johnny Cage - Podobna sytuacja jak w przypadku Jaxa, a mianowicie Eric Roberts, rzecz jasna zbyt wiekowy na tę rolę. W takim wypadku proponuję Jasona Cerbone, znanego glównie z występu w "Rodzinie Soprano".
Kitana - Carmen Electra, a co tam można trochę poszaleć, odrobina kiczu w tego typu produkcji nie zaszkodzi;)
Scorpion - Chris Casamassa jest nawet wymieniony w planowanej obsadzie i chyba się nadaje, w końcu w przypadku tej postaci charakterystyczna twarz ma akurat najmniejsze znaczenie.
Reptile/Sub-Zero - Jak wyżej, trzeba wybrać kogoś kto dobrze walczy i ma obeznanie w pracy na planie filmowym, może jacyś kaskaderzy.
Kano - Peter Stormare
Milena bądź Jade - Devon Aoki
Baraka - Danny Trejo, w ramach oszczędności na charakteryzacji;)
Co do filmu to liczę, na nieco brutalniejszy obraz niż to mialo miejsce w latach 90, gdzie dostosowano go do potrzeb najmlodszych widzów. Oczywiście to nie ma być film ambitny, a rozrywkowy i mam nadzieję przeznaczony dla pokolenia grającego w MK w czasach swojego dzieciństwa. Będzie mi na prawdę bardzo milo gdy zobaczę postacie, które zaprzątaly mi glowę kilkanaście lat temu.
Nie wymienię wszystkich... Ja w widzę to tak:
Shang Tsung - Bruce Locke - gość stworzony do tej roli.
Lord Rayden - Jeffrey Meek, Rayden z MK Conquest - moim zdaniem dużo lepszy od Remara i trochę od Lamberta.
Sub-Zero - J.J Perry - z resztą mógłby zagrać każdego ninję, nawet cyborga.
Kitana - Talisa Soto z MK1 i MK2 moim zdaniem była dobra.
Scorpion - Casamassa - nie ma innej możliwości.
Kano - Stormare albo T. Goddard, czyli Kano z MK1 - moim zdaniem ten drugi bardziej pasuje.
Shao Kahn - Brian Thompson - stworzony do tej roli - głos, postura, no i ta facjata. Udo Kier za staro wygląda, moim zdaniem się nie nadaje.
Jax - nie no K.I. Wayans jest dużo za chudy na Jaxa, ja proponuję pana co się nazywa Michael Clarke Duncan - ten duży kolo z Zielonej Mili. Ewentualnie może być ten co grał w MK2 - Lynn Williams.
Sindel - Musetta Vander - pani z MK2, pasuje idealnie.
Ja podrzucam
Baraka - Vin Diesel - wystarczy sztuczne zęby założyć
Shang Tsung - Bruce Locke - on chyba jest Shangiem w realu
Motaro - Mariusz Pudzianowski - jedyny człowiek odpowiednio zbudowany
Z tym Baraką, to mnie Kolega rozłożył na łopatki. Świetny pomysł hehe. Tylko, czy on zna jakieś sztuki walki, czy bez dublera by się nie obył...?
Oj chyba zna - wystarczy Kroniki Riddicka obejrzeć - ruszać się potrafi i nawet umie nożem posługiwać :P
Ja bym widział w roli Jaxa pana Michaela Jaia White'a, zajeb...cie zbudowany, tyle, że aż za bardzo dobry w walce jak na postać Jaxa ;)
A mi się strasznie podobały postacie z Mortal Kombat Conquest. Wogóle cały serial miał fajnie pokazane historie postaci. Pamiętam zwłaszcza jak Shangowi odebrano młodość i przez chwilę był identyczny dziadek co z MK1. Szkoda że w filmie poszli na łatwiznę i nie było takich detali.
Tony Jaa zdecydowanie nie pasuje do tego typu filmów, fakt jest dobry ale nie widze go w czymś takim. Według mnie role Raydena powinien zagrać Lambert ,świetnie wkomponował sie do tej roli, Liu-Kanga pozostawmy w spokoju, Robin Shou również doskonale zagrał.
Popieram Lambert i Shou dobrze grali. Może Shou trochę niezbyt dobrze w MK2 ale i tak mu nieźle poszło jak na całokształt drugiej części. W jedynce wymiatał i sądzę ze jak reżyser i scenarzysta nie przesadzą z efektami i głupimi dialogami to będzie git tak jak w pierwszym MK.
Mi sie wydaje ze najlepszy na Liu Kanga jest Jet Li ale nie wiem czy nie bedzie za bardzo kasowy
na Jaxa jak najbardziej White :]
Moja wersja:l
aski mortala - sonia, kitana itd mogły by zagrać te panny z DoA
Jax - m.j. White
Baraka - Vin Diesel (podoba mi się ten pomysł)
Jaś Cage - Scot Adkins
Lord Rayden - Lambert (jego najlepsza rola? hehe)
Shang-Tsung - Bolo Yeung (ten pomysł też mi odpowiada)
Scorpion/ Sub zero - Casamassa
Kano - 'The rock'
Shao-Kahn - Bill Goldberg
Liu Kang - ?????? (byle nie był czarny i miał skośne oczy :) )
Shang Tsung - Wesley Snipes (a co jak szaleć to szaleć)
Goro - Michael Clarke Duncan
Co Wy na to????????????????????????????????????
Moja wersja:
laski mortala - sonia, kitana itd mogły by zagrać te panny z DoA
Jax - m.j. White
Baraka - Vin Diesel (podoba mi się ten pomysł)
Jaś Cage - Scot Adkins
Lord Rayden - Lambert (jego najlepsza rola? hehe)
Scorpion/ Sub zero - Casamassa
Kano - 'The rock'
Shao-Kahn - Bill Goldberg
Liu Kang - ?????? (byle nie był czarny i miał skośne oczy :) )
Shang Tsung - Wesley Snipes (a co jak szaleć to szaleć)
Goro - Michael Clarke Duncan
Co Wy na to????????????????????????????????????
Scorpion - Ian Anthony Dale (koleś z promo wydaje się stworzony do nowej wizji MK,a Casassa co tylko walczył a oczy miał zjebane wyglądał jak zombie:D)
A co do reszty to nie wiem,najlepiej świeżych ludzi potrafiących kopać tyłki:D
Nie podam nazwiska aktora bo nie mam kandydata chcę tylko żeby Scorpiona zagrał ktoś do Scorpiona pasujący bo to jemu będę kibicował :)
Johnny Cage-tak jak inny użytkownik Scott Adkins
Liu Kang-Rain albo Jon Foo
Sonia Blade-można by przeszkolić Britney Spears
Raiden-zastanawiam sie
Kano-Gary Daniels
Scorpion-Ian Anthony Dale
Subzero-Ricardo Medina Jr
Shangtsung-bolo yeung
Jax-Darren dewitt henson
Kitana i Mileena-Kelly Overton
Baraka-Vin Diesel
reptile-nowoczesnie Cung Lee
można by w roli reptila obsadzic cunga lee albo raya parka sonia britney lub candice hellibrand a w roli shang tsunga DON dragon WILSON
Johnny Cage - Ryan Reynolds;
Shang Tsung - jeśli ma być stary jak w pierwszej części gry to Chow Yun Fat, jeśli odmłodzony to Robin Shou jakoś mi teraz pasuje;
Kano - Bruce Willis;
Scorpion - Nicolas Cage;
Jax - M.C. Duncan;
Shao Khan - Ron Perlman;
Kitana/Milena - Megan Fox;);
Sindel - Angelina Jolie;
Sub-Zero - Ray Park;
Baraka/Reptile - Vin Diesel;
Kabal - Dany Trejo;
Lord Rayden - Liam Neeson;
Sonya - Yvonne Strahovski;
Kung Lao - Jet Li;
Liu Kang - na niego jakoś nie mam pomysłu.
Ja chciałbym zobaczyć w filmie takich aktorów jak:
Jet Li, Tony Jaa, Buakaw Pramuk, Lateef Crowder, Vin Diesel.
Nie przypasuje do postaci bo nie mam czasu ;p
mam nowy pomysł na shang tsunga .jego nowym wcieleniem mógłby być Don "Dragon " Wilson.prosze o komentarze odnosnie tego
albo liu kang paolo montalban a shao khann jakis wrestler sindel a.jolie,,jade mogła by byc ta z zakazanegoo królestwa
Liu Kang - Jet Li
Shao Kahn - Vin Diesel
Jax - Wesley Snipes (xxl1, jak mogłeś go dać jako Shang Tsunga skoro był biały? O_o)
Mi utworzyła się taka oto lista:
Liu Kang - gość z Ninja Assassin albo Takeshi Kaneshiro
Shang Tsung - jak stary to Cary Hiroyuki Tagawa, jak młody to może gość z MK: Legacy
Reptile - Ray Park albo Keith Cooke
Scorpion - Chris Casamassa lub Scott Adkins
Sub-Zero - albo Keith Cooke (grał w 2 części SB), albo - jeśli by zwrócić uwagę na pochodzenie - Hiroyuki Sanada
Cyrax - Lateef Crowder
Raiden - Christopher Lambert
Baraka - koleś, który grał Shao Khana w 2 części
Johnny Cage - Cam Gigandet
Kenshi (jeśli miałby się pojawić) - Jon Foo
Patrząc na pomysły niektórych z was, czekam aż ktoś obsadzi Jackiego Chana jako Shang Tsunga ;p
Z mojej strony nieco bardziej realnie:
Raiden - muszę przyznać, że z jakiegoś powodu widziałbym w tej roli Christophera Walkena. Oczywiście, nie poskakałby zbytnio bo już lata nie te, ale i nie od tego był Raiden by skakać ;)
Moje propozycje to:
Shao Kahn - Manu Bennett
Raiden - Christopher Lambert / Ewan McGregor
Sonya - Yvone Strahovski (nie najgorszy to pomysł ;))
Shang Tsung - Bruce Locke
Kano - Matt Schulze
Johnny Cage - Dustin Clarke
Scorpion - Ch. Casamassa
Kitana - Jordanna Brewster (byc może ale nie na pewno)
Jade - Olivia Wilde
Póki co tyle ;)
Ktoś tu ma schiz na punkcie spartacusa:D Bennett faktycznie moglby poniekąd pasowac na shao khana , ale dustin clarke jako Cage? niebardzo
Liu Kang - Jung Ji-Hoon (Rain)
Kitana - Kristanna Loken
Raiden -Lambert
Sonya - Uma Thurman
Jax - Ice Cube
Johny Cage - Scott Adkinson
Shao Kahn - Derek Mears
Shang Tsung - Collin Chou
Goro - Steve Austin
Kano - Vinnie Jones
Sub Zero - Timothy Olyphant
Scorpion - Ian Anthony Dale
Reptile - James Marsters
Quanchi - Adoni Maropis
Ermac - Eric Roberts
Kurtis Stryker - Nicolas Cage
Barraka - Vin Diesel ;)
Nie wierzę, że żaden z was nie wymienił szanownego Pana Matta Mullinsa ;-)
Według mnie mus : Matt Mullins, Michael Jai White, Darren Shahlavi, Scott Adkins, Ian Anthony Dale, Markos Zaror, Iko Uwais.
Nie wiem jak można po obejrzeniu Mortal Kombat: Rebirth, widziec w obsadzie kogoś innego w roli Jaxa niż
Michaela Jai White'a. Jak dla mnie to on jest po prostu idealny do tej roli. Jakby się do niej urodził.
Johnny Cage-Cam Gigandet ten z Poprostu walcz!
Liu Kang-Jet Li/Tony Jaa
Sonia Blade-Scarlett Johanson (?)/ Carmen Elctra też by uszła
Raiden- Lambert musi być
Kano-chyba każdy typ z ulicy się nada
Scorpion-Ian Anthony Dale
Subzero-Ricardo Medina Jr
Shangtsung-bolo yeung
Jax-Samuel L. Jackson (?)
Kitana i Mileena-Vanessa Hudgens
Baraka-Vin Diesel
reptile-Chris Cassamassa
taka wersja wysoko budżetowa
Zgadzam się z tobą. Ale mam jedno "ale". Jet Li to świetny aktor,ale nie sądzę żeby zagrał w Mortal Kombat. Lepszy do tej roli byłby Daniel Wu,bo jest młodszy,ale bardziej doświadczonym aktorem.Sądzę, że podołałby wyzwaniu i zagra świetnie.
Ja bym wybrał taki zestaw:
Shang Tsung - Ken Watanabe
Raiden - Liam Neeson albo Mads Mikkelsen
Liu Kang - Lee Byung Hun (czyli Storm Shadow z serii G.I. Joe)
Kung Lao - Sung Kang (:D) znany z serii F&F
Sonya Blade - Margot Robbie/Teresa Palmer/Katherine McNamara
Jax - Michael B. Jordan (tylko musiałby jeszcze troszeczkę nabrać masy)
Johnny Cage - Travis van Winkle
Kano - Frank Grillo
ninja (Scorpion, Sub Zero, Reptile) - obojętne kto
Goro - Dave Bautista
Shao Kahn - Gerard Butler albo Karl Urban
Liu Kang - Tiger Hu Chen
Kung Lao - Joe Taslim
Sonya Blade - Katheryn Winnick/ albo Elizabeth Debicki - Zważywszy na to że jest z Australii gdzie też będzie kręcony reboot, jest to dość możliwy wybór tym bardziej że słyszałem że chcą zatrudnić też aktorów z stamtąd.
Kitana - Karen Fukuhara
To na razie moje pomysły - Jeżeli wpadnę na propozycje do innych postaci to dopiszę :)
Tony Jaa w Mortal Kombat 2: Unicestwienie był nawet kaskaderem Robina Shou - Wiec ma już nawet doświadczenie w tej roli ;)
tego nie wiedzialem:) w takim razie slabo wykoszystano umiejetnosci Tony'ego...sceny walk w MK 2
nie byly na najwyzszym poziomie wg mnie;/
To prawa chociaż był na samym początku kariery, wiec zapewne jego umiejętności też były na innym poziomie ;)