Moją opinię radze czytać którzy już oglądali film, bo może być tak, że przez przypadek zepsuje komuś najważniejszy wątek ^^ tak więc niżej czytacie na własną odpowiedzialność ;P
No więc tak do filmu zasiadłem zupełnie przypadkowo, bo zobaczyłem AnneSophie Robb (czyli filmową Lesley) i od razu mnie wciągnęła do tego filmu =) nastawiłem się na jakąś ładną bajeczkę z super aktorką ;) naprawdę z mojej strony wielkie słowa uznania dla AnnySophi za tę role, w filmie grała zawsze uśmiechniętą, z niesamowitą wyobraźnią dziewczynkę i nadawała się do tego idealnie. Gdy doszedłem do sceny, w której dowiedziałem się, że lina pękła to wręcz zalałem się łzami, tak mi się spodobała gra AnnySophi i postać, którą grała, że nie wyobrażałem sobie reszty tego filmu bez niej =( oglądałem to 5/4 dni temu, a jeszcze dzisiaj jak sobie to przypomnę to mi łezka czasem zleci, pod tym względem film wspaniały po prostu, ogólnie też ładnie zrobiony, b. dobrzy aktorzy (Jeff też ładnie grał) i wystawiam ocenę 10 :D
PS. nie zna ktoś jakiegoś maila czy cuś do AnnySophi Robb, bo bym osobiście napisał gratulację za tę rolę xD ^^
ja mam podobne odczucia film wzrusza i nie daje o sobie zapomnieć na długo, na szczęście oglądałem go nic o nim nie wiedząc, więc na początku typowe kino familijne, nawet bym wyłączył ale wciągneła mnie historia , potem robi się coraz bardziej serio- film ma głębokie przesłanie jak banalnie by to nie brzmiało. Klimat ma niesamowity, nastepnego dnia chodziłem jak oczadziały. NO I WSZYSCY POTEM KOCHAMY LESLIE...
no ja myslam ze to jakis film dla dzieci i tak wlaczylam z nudow ale potem tak jak i wam spodobala mi sie postac lesli i tak ogladalam i ogladalam juz mialam w glowie jakies scenariusze a tu nagle lesli umiera normalnie SZOK wcale sie tego nie spodziewalam... bardzo dobry film i zadko sie zdarza tak ze film az tak bardzo zaskakuje
przepraszam za pomyłkę, na końcu mojej opinii w nawiasie miało być ,,Josh też ładnie grał'' a nie Jeff ^^ taka mała pomyłka
macie rację, Lesley da się wręcz pokochać przez ten film, a sceny w której rodzina mówi chłopakowi, że jego przyjaciółka nie żyje nie zapomnę przynajmniej na bardzo długo ;) wszystkim, którzy nie słyszeli radzę posłuchać piosenki AnnySophi Robb, która nawiązuje do tego filmu, znajdziecie ją tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=_Kmn5OFTJ4A
aha i no mam małą prośbę, a mianowicie co do słownie znaczy Keep Your Mind Wide Open? bo w dubbingu przetłumaczyli to jako otwórz swój umysł, ale mi się zdaje, że to jest zachowaj umysł otwarty czy coś takiego =) pomoże ktoś kto zna jęz. ang.? please ^^
ja bym przetłumaczył 'miej otwarty umysł', ale otwórz swój umysł też jest OK. W tłumaczeniu nie chodzi o dosłowność, ale o przekazanie myśli.
ZAKOCHANY W LESLIE BURKE