PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119381
6,2 13 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Moją opinię radze czytać którzy już oglądali film, bo może być tak, że przez przypadek zepsuje komuś najważniejszy wątek ^^ tak więc niżej czytacie na własną odpowiedzialność ;P

No więc tak do filmu zasiadłem zupełnie przypadkowo, bo zobaczyłem AnneSophie Robb (czyli filmową Lesley) i od razu mnie wciągnęła do tego filmu =) nastawiłem się na jakąś ładną bajeczkę z super aktorką ;) naprawdę z mojej strony wielkie słowa uznania dla AnnySophi za tę role, w filmie grała zawsze uśmiechniętą, z niesamowitą wyobraźnią dziewczynkę i nadawała się do tego idealnie. Gdy doszedłem do sceny, w której dowiedziałem się, że lina pękła to wręcz zalałem się łzami, tak mi się spodobała gra AnnySophi i postać, którą grała, że nie wyobrażałem sobie reszty tego filmu bez niej =( oglądałem to 5/4 dni temu, a jeszcze dzisiaj jak sobie to przypomnę to mi łezka czasem zleci, pod tym względem film wspaniały po prostu, ogólnie też ładnie zrobiony, b. dobrzy aktorzy (Jeff też ładnie grał) i wystawiam ocenę 10 :D

PS. nie zna ktoś jakiegoś maila czy cuś do AnnySophi Robb, bo bym osobiście napisał gratulację za tę rolę xD ^^

kssulmin

ja mam podobne odczucia film wzrusza i nie daje o sobie zapomnieć na długo, na szczęście oglądałem go nic o nim nie wiedząc, więc na początku typowe kino familijne, nawet bym wyłączył ale wciągneła mnie historia , potem robi się coraz bardziej serio- film ma głębokie przesłanie jak banalnie by to nie brzmiało. Klimat ma niesamowity, nastepnego dnia chodziłem jak oczadziały. NO I WSZYSCY POTEM KOCHAMY LESLIE...

MATTIJOKELA

no ja myslam ze to jakis film dla dzieci i tak wlaczylam z nudow ale potem tak jak i wam spodobala mi sie postac lesli i tak ogladalam i ogladalam juz mialam w glowie jakies scenariusze a tu nagle lesli umiera normalnie SZOK wcale sie tego nie spodziewalam... bardzo dobry film i zadko sie zdarza tak ze film az tak bardzo zaskakuje

kssulmin

przepraszam za pomyłkę, na końcu mojej opinii w nawiasie miało być ,,Josh też ładnie grał'' a nie Jeff ^^ taka mała pomyłka

macie rację, Lesley da się wręcz pokochać przez ten film, a sceny w której rodzina mówi chłopakowi, że jego przyjaciółka nie żyje nie zapomnę przynajmniej na bardzo długo ;) wszystkim, którzy nie słyszeli radzę posłuchać piosenki AnnySophi Robb, która nawiązuje do tego filmu, znajdziecie ją tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=_Kmn5OFTJ4A

aha i no mam małą prośbę, a mianowicie co do słownie znaczy Keep Your Mind Wide Open? bo w dubbingu przetłumaczyli to jako otwórz swój umysł, ale mi się zdaje, że to jest zachowaj umysł otwarty czy coś takiego =) pomoże ktoś kto zna jęz. ang.? please ^^

kssulmin

ja bym przetłumaczył 'miej otwarty umysł', ale otwórz swój umysł też jest OK. W tłumaczeniu nie chodzi o dosłowność, ale o przekazanie myśli.

ZAKOCHANY W LESLIE BURKE

ocenił(a) film na 9
kssulmin

"Keep Your mind wide open" znaczy doslownie "Miej umysł szeroko otwarty"