PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119381
6,2 13 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Doprawdy spodziewałam się porządnej dawki fantasy a tu wielkie rozczarowanie. Beznadzieje zakończenie, gra aktorska i scenariusz godny pożałowania, katastrofy dopełnia polski dubbing. Odradzam.

ocenił(a) film na 9
Klaudias

Możesz mi powiedzieć, w którym momencie gra aktorska jest godna pożałowania?

ocenił(a) film na 10
adunwad

Ja mogę powiedzieć: W ŻADNYM!!!!!!!!

adunwad

Kurde to już jakaś epidemia światowa po obejrzeniu tego filmu. Zobaczcie na youtube commenty do video znią to poprostu chore :0.Ostatnio jakiś gość się nagrał z Rosji że się zabije dla niej :((

ocenił(a) film na 10
alpagaSatana

Dla kogo?

Klaudias

Widzę że nie tylko ja nie mam najlepszego zdania o filmie. Super.

ocenił(a) film na 10
delicateblonde

Ale właściwie dlaczego cieszysz się, że nie tylko Tobie podobał się "Most..."? Nie zrozum mnie źle, nie atakuję cię, chcę po prostu wiedzieć, dlaczego.

Klaudias

Otóż to, też się napaliłem na fantasy z baśniowymi światami, a okazało się, że ujęcie z trailera, które sugerowało, że rzecz będzie tak.. 'bogata' to finałowa scena po przejściu przez most trwająca kilka sekund :/

Klaudias

I dobrze, że nie jest napakowany dużą ilością efektów specjalnych, takie filmy są dla mnie nudne. Gdyby to było coś w rodzaju Harry Potter, Kroniki Spiderwick itp. to bym chyba zasnął na samym początku :D

Polski dubbing w Most do Terabithii jest dobry, ale dialogi rzeczywiście mogłyby być lepsze momentami... brakuje również dłuższych rozmów Jessa z Leslie, w końcu byli przyjaciółmi, a te sceny takie krótkie :( Ode mnie 8 i do ulubionych:)

ocenił(a) film na 9
Klaudias

A Ja cieszę się, że to nie był kolejny kiczowaty film fantasy w stylu Harrego Potera. Rozumiem, że ktoś może być fanem filmów fantasy, ale takie filmy są dobre dla dzieci. Śmieszą mnie komentarze zawiedzionych małolatów, którzy spodziewając się po zapowiedziach, że mają do czynienia z kolejną głupią bajką otrzymały film wysokich lotów. Filmów fantasy dla dzieci jest mnóstwo, a tego typu filmów jak na lekarstwo.

Thomas_J

Drogi forumowiczu, głupi, kiepski i żałosny film można nakręcić w każdej kategorii nie tylko fantazy. A bajką jest każdy film( nie mylić z dokumentem, nagraniem na żywo) ponieważ powstaje na podstawie jakiegoś tam scenariusza (takiego opowiadania), który zależy od inwencji twórczej autora i jest jego własną wydumaną wizją rzeczywistości.
MdT moim zdaniem trafił do szufladki fantazy, żeby lepiej się sprzedał. Małolaty raczej nie chętnie pójdą na film gdy usłyszą że jest to dramat psychologiczny :)

ocenił(a) film na 9
alpagaSatana

Ale właśnie dramat psychologiczny to według mnie najlepszy gatunek filmowy. Nic nie mam do filmów fantasy, kiedyś je lubiłem, ale mi się już znudziły.

Klaudias

film jest cudowny,szkoda ze ta przyjazn sie skońćzyłą:(
nie rozumiem tych komentarzy ze film jest żałosny itp...;/ ludzie pokażcie chociaż odrobinę wrażliwości

ocenił(a) film na 9
fasior

Ja pokaże odrobinę wrażliwości:), według mnie ten film był wspaniały.

ocenił(a) film na 9
Klaudias

no film dobry, ogólnie powinien być dłuższy i zmiany pór roku, do książki nie ma porównaniam, 8/10 pozdro

ocenił(a) film na 9
karol2200

Boshe tylko FANTASY I FANTASY :( ja nie jestem milosnikiem fantasy ale ten film to mistrzostwo :D

Kopaczo

moim zdaniem ten film jest dosłownie ; najwspanialyszy . ma w sobie tyle magii , wyobraźni . a zakończenie jest zwieńczeniem dzieła . gdyby nie ono film stracił by cały urok jaki posiada . polecam książke

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Nic dodać, nic ująć.

ocenił(a) film na 9
Klaudias

Niema się co przejmować tą wypowiedzią, krytyczka filmowa i tyle, nie potrafi docenić prawdziwego piękna...