PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119011
6,3 11 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Cudo!!

ocenił(a) film na 10

Jest to jeden z tych filmów które śmiało mogę polecić każdemu. Flm jest obłędny, doskonały wręcz arcydzieło. Dałem 10/10, na zawsze zostanie w mojej pamięci. Dziś tylko kolejny raz sobie go obejrzałem. Dodam tylko że przy zakończeniu cała moja rodzinka się popłakała!! Co mnie nie dziwi bo film porusza nawet najtwardsze serca( patrz mój tata :),co mnie zdziwiło) . Film po prostu urzeka nas całością: oprawą muzyczną, doborem aktorów, efektami. Film jakich mało w dzisiejszym skomercjalizowanym świecie kinematografii.
Tym którym się podoba podpiszcie się proszę lub napiszcie za co film sobie cenicie :)

ocenił(a) film na 6
Seadramon

Nie będę pisał jakie filmy cenie bo to możesz sprawdzić w moich opcjach.
Natomiast mógłbym ci polecić film "My Girl" z 1991 , z Culkinem ,Anną Chlumsky , Aykroydem oraz Lee Curtis.
Polecam.
Podpisuję się pod twoją wypowiedzią.
Mi też się podobał.
6/10.

ocenił(a) film na 10
Midnight_in_Montgomery

To jest jeden z trzech filmów przy których się rozpłakałem. Tak wzruszających opowieści niema zbyt wiele. Ten film nie jest arcydziełem od strony technicznej, ale historia w nim opowiedziana poruszy do głębi serca wszystkich tych którzy przeżyli choć chwilę w świecie wyobraźni. Nie płakałem na filmach pokroju Titanica, lecz np. na Gladiatorze bo wiem jak bardzo boli utrata kogoś wyjątkowego, kogoś tak bliskiego, kogoś, kogo nikt nie mógłby zastąpić. Filmu tego nie polecę fanom Władcy Pierścieni, bo Most do Terabithii nie jest tak powierzchowną historią. To film który dogłębnie opisuje możliwości ludzkiej wyobraźni i głębie ludzkiego serca.

Jak dla mnie niema innej możliwości jak 10000000/10

ocenił(a) film na 8
abubaker

A ja wręcz przeciwnie, jak najbardziej polecam ten film miłośnikom "Władcy Pierścieni", "Opowieści z Narnii" i wszystkim, którzy wykazują tendencje do eskapizmu.
W tym filmie jest tyle magii, że można "odpłynąć" dzięki niemu do krainy wyobraźni na długi, długi czas. Mocny towar, innymi słowy:-p.
Poza tym, bardzo wzruszający i zaskakująco dojrzały.
9/10

Aha. I jeszcze jedno: chciałbym zdementować plotkę, jakoby ten film był fantasy. To nie jest fantasy. Nie spełnia wszystkich warunków, które dzieło powinno spełniać, aby "zapisać" je w poczet fantasy (chociaż cechy fantasy to sprawa dyskusyjna, więc można się kłócić).

ocenił(a) film na 8
Seadramon

zgadzam się, wspaniały film o przyjaźni i nie tylko :)

Seadramon

Za co cenie? No właśnie za to, że dziś znów powróciły mi wspomnienia, i zapachy z czasu kiedy obejrzałem go pierwszy raz... Do stu kurczaków, to uczucie jest tak fantastyczne, że "Most..." jest chyb za pierwszym filmem, przy którym ani razu się nie zawahałem dając 10/10. Ale co ja tu będę pisać... Już to pisałem chyba 150 razy na tym forum :D

Po prostu szczęście to wielkie, że czasem takie filmy jeszcze powstają... filmy z duszą.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
Turin_Turambar

Do Turin_Turambar.
Polecam ci film "My Girl" z 1991.
Most do Terabithii jest (o ile można tak powiedzieć) odświeżoną wersją tamtego hitu.

ocenił(a) film na 9
Seadramon

W stu procentach zgadzam się z założycielem tematu. Cudo!

ocenił(a) film na 10
Geralt555

BOMBOWY FILM JEDEN Z NIEWIELU NAKRĘCONYCH 10/10

użytkownik usunięty
boa15g

Ten film mnie po prostu zaskoczył.
Obejrzałam sobie dziś po raz pierwszy na TVN-ie . Oglądałam bo spodobała mi się gra tego chłopca (i no ogólnie ładny jest ;D ).
Myślałam, że to bd jakiś film z 'ludzikami 'i td.. że się zgubią w tym lesie czy coś..
Świetne.
Wzruszające i obejrzałabym jeszcze raz :) . !

ocenił(a) film na 6

Można pobrać linku.
http://peb.pl/fantasy-sci-fi/105747-rapidshare-bridge-terabithia-most-do-terabit hii.html

ocenił(a) film na 10

zgadzam sie że jessy jest bardzo pzrsytojny jak na nastolatka

ocenił(a) film na 10
Seadramon

noo...super film :):) Dzisiaj go oglądnęłam :D Na zakończniu ( informacja o śmierci Lesli ) popłakałam się jak nic...10/10

ocenił(a) film na 5
Lady_of_Titanic

ja to samo....poryczalem sie jak dziecko....piekny film....szkoda naprawde ze umarla

ocenił(a) film na 9
Seadramon

Nigdy nie wybaczę scenarzyście, że pozwilił tej słodkiej dziewczynce zginąć... NEVER fu*king never... ja rozumiem jak to się dzieje kiedy jest dwojga bohaterów i jeden jest nie fajny i nagle zaczyna żałować w momencie śmierci drugiego i jest fajny, ale, ale oni się przyjaźnili... :( masakra film znakomity, ale.. no właśnie :(

ocenił(a) film na 9
wilquu

To jest na podstawie książki , wiec od scenarzysty sie odczep :P

ps. prawie 200 głosów od dziś 18.oo , tj. zakonczenia filmu;P

Seadramon

Eh, a ja mam pytanie, jak to jest, ze ten pies też przechodził przez rzekę? Jak by7ła jeszcze lina?
Raz pokazali, że przeskakuje dziewczyna, potem chłopka, chwilę biegną, i pies nagle jest z nimi XD

zparasolemnadeszcz

Sukces tego filmu tkwi w obsadzeniu w role Lazy, AnneSophie Robb. Zagrała magicznie. Ma to coś co przyciąga uwagę widza. Oglądając film, zżyłem się z nią i ją niesamowicie polubiałem. Anna jest przepiękną kobietą. Gdyby nie AnnaSophia Robb teraz bym nawet nie wchodził w dział o tym filmie, tylko poprostu " był film, lecimy z następnym". Naprawdę prześliczna dziewczyna. Oby jej sodówka nie uderzyła do głowy.

ocenił(a) film na 10
Seadramon

mi się bardzo podobał nie znam osoby która nie płakała a jak ktoś nie płakał to czuł smutek

ocenił(a) film na 10
pawelleczek

Świetny film, powiem od razu 10000/10 xD.
Na początku myślałem sobie "a co mi tam obejrze sobię" - ale już w pierwszych minutach tego filmu wiedziałem że to będzie istne arcydzieło.
Znakomicie opowiada o ludzkich uczuciach i miłości. Myślałem że będzie tak pięknie - przyjażń Leslie i Jessa, wspólne tworzenie niezwykłej krainy "Terabithi", miejsce gdzie można uciec od wrogów szkolnych, walka ze złem i ich wspólny kącik na świecie. Powiem szczerze że przez godzinę ogłądania tego filmu, poczułem że ta dwójka (Leslie i Jess) są jakby częścią mnie. I nagle po godzinie życie dało mi potęznego kopa w kroczę. Kompletnie się załamałem. Leslie umarła a Jess bardzo to przeżywał (ja zresztą też). Mógłbym tak godzinami wymieniać dlaczego się popłakałem, ale powiem że poryczałem się dlatego, że poczułem jakby umarła część mnie i bardzo mnie to wzruszyło. Wciąż myślę o Leslie.
Annasophia Robb znakomicie zagrała, Jess zresztą też, ale grał jakby niepewnie. Jest to film przeznaczony tylko dla osób wrażliwych
i mądrych, jak ktoś nie jest taki to ma problem. Pozdro dla fanów filmu.
Mam nadzieję że będzie 2 część tego filmu i że Leslie powróci, nie wiem jak ale mam nadzieję.

ocenił(a) film na 10
dami481

ja bym si ebardzo zdziwiłą gdyby była druga część ponieważ moim zdaniem : po I oryginał tego filmu nie am 2-giej części ; to byłąby jak dla mnie za dużó niepodzianka o dtwórców 1 częśći ; PO 3-CIE WIELE OSÓB SIE ZE MNĄ CHYBA ZGODZI ; ŻE CŻESTO II-ga CZĘŚC JAKIEGOŚ FILMU BYWA GORSZA OD I-szej (CHOCIARZ SĄ WYJĄTKI)

ocenił(a) film na 10
Seadramon

tak myślę.....a jak ktoś nawet nie czuł smutku to ma chyba serce z kamienia

ocenił(a) film na 10
Seadramon

Zgadzam się film przepiękny. Gdy zobaczyłem reklamę filmu od razu mnie zainteresował. Od razu wszedłem na tą stronkę, aby zobaczyć ocenę. Ku memu zdziwieniu ocen było mało a komentarzy jeszcze mniej, zaś teraz jest ich od groma ;]. Obejrzałem go i muszę przyznać, że film jest nie do oceny i może stąd było tak mało ocen? Po prostu Arcydzieło ;) I mimo, że jestem gościem tej stronki od bardzooo dawna nigdy nie dałem komentarza pod żadnym filmem. Każdy z nas komentujących chciałby przeżyć chyba taką przygodę mając takiego przyjaciela :( Obsada znakomita, muzyka wzruszająca no i niespodziewane zakończenie :(
Jak reszta komentujących też posiadam serce i umiałem dostrzec piękno filmu no i oczywiście uronić kilka łez (no dobra płakałem jak beksa, ale że oglądałem film z młodszym bratem (18lat) ja mam 19 jak co ;] i ojcem to nie chciałem wyjść na mięczaka i co chwilę wychodziłem ocierać łzy stąd dużo mnie ominęło). Stad prośba do was: Czy może ktoś podać linki skąd mogę go ściągnąć? Najlepiej z lektoremPL i w formacie rmvb (lecz w avi też możę być)
Moje GG: 7556586

ocenił(a) film na 5
Xavidars

ogladalem go 2 razy i 2 razy ryczalem...sliczny film...nic dodac nic ujac