PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119011
6,3 11 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Ludzie nie porównujcie ''Mostu'' do 'Opowieści z Narni' bo Narnia nawet nie dorosta do pięt temu filmowi. Opowieści z Narnii to typowo schematyczna bajka gdzie dzieci odkrywają nowy świat, stają się superbohaterami i walczą ze złem. Chociaż wydaje się że Most do Terabirhii jest podobny to jednak tematem nie jest walka z potworami ale dzieci które próbują stworzyć nowy świat chcąc wyrwać się od szkolnych prześladowców i szarego świata. Jak wiele osób pisało że w tym filmie nie powinno być śmierci Leslie bo to jest film familijny. M.in. to sugeruje że Most do Terabithii to nie jest kolejny film Disneya z Happy endem. Nie wiem jak wy ale ja z czystym sumieniem daję mu 10 :)

ocenił(a) film na 8
mp_555

Ech... "Opowieści..." to zupełnie coś innego i nie pisz następnym razem, iż to typowo schematyczna bajka. Jest to dzieło posiadające drugie dno i warto troszkę więcej uwagi poświęcić temu filmowi, do czego bardzo serdecznie zachęcam.
Mi osobiście obydwa dzieła się podobają, każde na swój sposób. "Most do Terabithii" to film naprawdę ciekawy i wywołujący najróżniejsze emocje w widzu. Dzieło ma w sobie coś co powoduje, iż losy bohaterów nie są nam obojętne. Moja ocena to 8/10. Polecam!

ocenił(a) film na 8
Elof

No dobra, zmieniłem ocenę na 9/10. Film jednak na to zasługuje :)

ocenił(a) film na 10
Elof

Moim zdaniem film zasługuje na dużo więcej.Jak dla mnie z czystym sercem 10/10.