PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119377
6,2 13 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

byłem swojego czasu w kinie na tym ... strata kasy .. beznadzieja , chyba ze ma sie 6-8 lat...

ocenił(a) film na 8
mateuszekkkkk

Nie rozumiesz - zamilcz! [i nie mam 6-8 lat.]

ocenił(a) film na 1
berecioko

a ile masz , 9 ? to sry stary , respect ! masz plusa

ocenił(a) film na 10
mateuszekkkkk

haha koleś ogarnij laggi albo naprawde jesteś taki tępy żeby tego nie zrozumiec albo porpostu ogladales urywkami...
wiec prosze nie znasz sie to sie nie odzywaj na temat tego filmu lepiej, moim zdaniem ten film jest lepszy od lotr , harrego pottera i opowiesci z narnii razem wzietych...

ocenił(a) film na 1
showtime227

to fajne masz priorytety ... sorry ze nie rozumiem filmow dla dzieci do 8 roku zycia i nie angazuje sie w nie emocjonalnie :) i urazilem twoja dzieciaca dusze kinomaniaka , walnij jakies love forum o terabithii , bedzie liderem , i bedziesz udawal ze widzisz latajace bobry , albo jescze lepiej wyczochraj se bobra

ocenił(a) film na 10
mateuszekkkkk

Widzę, że dziecięcych lat już się nie pamięta. Trochę szkoda, chyba że
takie złe miałeś to dzieciństwo.

ocenił(a) film na 8
mateuszekkkkk

mateuszekkkkk, czujesz się taki dorosły? To nie pisz bzdur.

ocenił(a) film na 1
Elof

jestem na tyle dorosly zeby widziec jaki to jest chłam

ocenił(a) film na 10
mateuszekkkkk

Jeżeli tak, to życzę pomyślnego ukończenia szkoły podstawowej. ^^
Niestety NIE wiesz, co to za chłam. Nie będę pisał, abyś się nie odzywał, bo to nie ma sensu. A uświadamiać ciebie, że coś takiego jak symbolika/podteksty/kto, jak chce, tak nazwie w filmach występują.
Musiałeś nieuważnie oglądać albo nic kompletnie nie wiesz na temat ludzkiej psychiki.

ocenił(a) film na 1
fabcos

dziecko a ile ty masz lat ? gfhgfhgfhfgd gfg dfg dfg dg fg

ocenił(a) film na 8
mateuszekkkkk

Mateuszekkkkkkkkk mam 21 lat i oglądałem ten film ze 3 razy. Jak masz chęć zrozumieć to obejrzyj go jeszcze raz, lub poszukaj moich postów na innych tematach tego filmu. Tam starałem się dokładniej przedstawić co ten film za sobą niesie.

berecioko

ja jestem ciutke starszy (23 lata) i też twierdzę, że film jest świetny, nie jest to przygłupia rozrywka typu ....jest ich nieskończoność> Film porusza, daję do myślenia, pobudza wyobraźnie. Daję 10/10.

ocenił(a) film na 9
mateuszekkkkk

A ja mam 37 lat i chyba jestem strasznie infanytylny, ponieważ film bardzo lubię i cenię. Jest to jeden z niewielu filmów, który powoduje, że coś mnie ściska w gardle (a nieczęsto się wzruszam na filmach).
A mówiąc już bardziej poważnie, to chyba Ty Mateuszku masz 6-8 lat, ponieważ dla takiej "klienteli" ten film nie jest przeznaczony, poniewąż może być dla dzieci mało zrozumiały. Pozdrawiam, proszę przekazać ode mnie pozdrowienia dla kolegów z przedszkola.

Pietka20

A ja 30 lat, świetny film dla każdego dorosłego, który czasem chciałby wrócić do dziecięcych lat na jeden dzień. Pobudza wyobraźnię - na szczęście.

ocenił(a) film na 10
mateuszekkkkk

Patrząc na twój profil zobaczyłem że oceniłeś film ''Noc w muzeum'' na 7/10. To sprawia że tracisz całkowicie szacunek dla swoich wypowiedzi dot. tego filmu, ponieważ wg ciebie ''Most...'' jest filmem bardziej dziecinnym niż ''Noc w..'' Porównaj oba filmy to zmienisz zdanie...

vortigon

trafne spostrzeżenie.

użytkownik usunięty
mateuszekkkkk

Na naszym dzieciństwie bazuje to, kim teraz jesteśmy. Niestety nie wszystkim było dane przeżyć dzieciństwo w spokoju, z przyjaciółmi, z marzeniami. Teraz to chyba większość dzieci marnuje swoje dzieciństwo przed komputerem. Chyba coraz mniej rodziców interesuje się, czym zajmuje się ich syn, czy córka, gdy wróci ze szkoły.
Film przypomniał mi, jak to było być dzieckiem. Każdy z nas miał podobne problemy i marzenia, co główni bohaterowie. Film wzruszający i zmuszający do refleksji. Nie można, moim zdaniem, przejść obojętnie obok tego filmu.
Nie wiem, czy miałeś jakieś naprawdę nieudane dzieciństwo, czy jakieś inny problem, albo twój post to tylko prowokacja. Film jest godzien polecenia nie tylko dzieciom, ale szczególni i dla dorosłych, którzy często zapominają o problemach, pragnieniach i marzeniach dzieci. "Most do Terabithii" pozwala zrozumieć wiele rzeczy, m.in., jak powinny przebiegać prawidłowe relacje pomiędzy rodzicami a dziećmi, przyjaciółmi itd.

użytkownik usunięty

Oglądałem ten film drugi raz z siostrzenicą (7 lat) i znowu się wzruszyłem ;d Siostrzenica (oglądała go już po raz czwarty) nie mogła uwierzyć, że popłynęła mi łezka ;D Powiedziała, że ten film jest czasem śmieszny a czasem bardzo smutny. Cudo!

ocenił(a) film na 10

dany88 sam lepiej bym nie ujoł widać że perfekcyjnie zrozumiałeś ten film a to co napisałeś to główne elementy dzięki którym film można oglądać nawet kilka razy jest ponadczasowy
oby takich reflekcjonistów jak ty zawsze było jak najwięcej...

Zna ktoś podobne tego typu filmy? Takie które by poruszyły i skłoniły do refleksji najlepiej żeby były w podobnym klimacie i z dobrą klimatyczną muzyką :D

ocenił(a) film na 6
mateuszekkkkk

mateuszekkkkkk- jesteś chyba zbyt tępy żeby ten film zrozumieć. ile tym masz lat??? pewnie 16-18(ja mam 17 ale film był jednym z niewielu an których się popłakałem) bo według mnie jesteś dresem bez serca i debilem bez argumentów