Motyl Still Alice

Still Alice
2014
7,5 82 tys. ocen
7,5 10 1 82473
6,7 31 krytyków
Motyl Still Alice
powrót do forum filmu Motyl Still Alice

Liczyłem po cichu na jakieś zaskoczenie w tym roku, np. wygraną Jennifer Aniston, ale każdy, kto obejrzał ten film, wie, że w kategorii Aktorka jest już pozamiatane. I dobrze, bo akurat Moore zasługuje w końcu na Oscara, wiele razy pokazała, że jest dobrą aktorką.

ocenił(a) film na 9
gry270

Też tak uważam. Zagrała genialnie, jak jej nie dadzą Oscara to znaczy, że Akademia ma stępioną wrażliwość.

ocenił(a) film na 8
gry270

Z początku myślałem ze trochę przesadzacie z tą "recenzją" i nagrodą dla Julianne Moore za rolę w tym filmie, ale po obejrzeniu Still Alice mogę 100% potwierdzić wasze słowa Julianne Moore pozamiata inne kandydatki w kategorii Najlepsza Aktorka Pierwszoplanowa !!! Przynajmniej mam taką cichą nadzieję iż akademia ją doceni bo Oscar należy jej się za tą rolę.

gry270

W pełni się zgadzam, Julianne jest świetną aktorką,kolejny raz to pokazała, zasługuje na Oskara.

ocenił(a) film na 7
Mia85

jak obejrzałem mapy gwiazd myślałem że oskara ma w dłoni, ale po tym filmie to już musi dostać .

ocenił(a) film na 7
gry270

W pełni podzielam opinie :]

ocenił(a) film na 8
gry270

Dokładnie tak samo pomyślałam!

ocenił(a) film na 8
gry270

W tym roku wyścig po oscara jest dosyć intensywny: na 99% Moore, Pike i Witherspoon. Która z nich dostanie nagrodę... tego już się przewidzieć nie da. Jedno jest pewne - wszystkie odwaliły świetną robotę.