Witam!
Jaka jest wasza ulubiona piosenka z filmu ?
Początkowo zainteresowałam się "Le Tango de Roxanne".
Jednak musze przyznać, że Ewan McGregor ma cudowny głos.
Ja np. lubię piosenkę "Your Love" .
A co do głosu "The Duke'a" to po prostu masakra.
A jaka jest wasza ulubiona piosenka?
Witam. Chciałam powiedzieć, że jestem po prostu zakochana w tym musicalu.Nie mam swojej ulubionej piosenki z tego filmu, ponieważ uwielbiam wszystkie, które śpiewają Evan McGregor i Nicole Kidman, razem czy osobno, bez róznicy.Bardzo mi się podobają covery takich piosenek jak "The show must go on" czy "Like a virgin". Poza tym to cała ścieżka dźwiękowa do tego filmu jest zjawiskowa i niepowtarzalna. Uwielbiam ją. Jest ze mną zawsze i wszędzie. Pozdrawiam:)
Moje ulubione piosenki to "Your song", "Come what may" i "El tango de Roxanne". Słucham ich po prostu na okrągło. A co do głosu Ewana, to to jest po prostu najpiękniejszy głos, jaki w życiu słyszałam!
El tango de Roxanne i Your Song...tak Ewan ma zdecydowanie przepiękny głos, zgadzam się!Ehh żeby mnie tak facet śpiewał...<marzyciel>
"Le tango de Roxanne"! ;D Ale wszystkie piosenki są znakomite. I o to chodzi - takie powinny być musicale! xD
Nie mam wybranej, każda jest niesamowita, efektowna i ... przyjemna dla ucha. :)
Mam ptanie ... podczas reklamy Moulin Rouge na TV4 leci taka fajna piosenka... znacie może jej tytuł ?? Proszę o pomoc :D
ech, nie wiem czy sens pisać jeszcze skoro niedługo pewnie zobaczysz film, no ale to nirvana "smells like teen spirit" :)
Właśnie,piosenki mówicie.Ja w tym filmie widziałem właśnie tylko piosenki i nic więcej...:/
Widzieć piosenki? To coś nowego...
Mnie osobiście najbardziej zdziwiła obecność "Heroes" Bowie'go i "Pride" U2. No i świetnie, że nie zabrakło Queenów. ;]
Nie mogę się zdecydować. Cała ścieżka dzwiękowa tego filmu jest wspaniała, nie potrafie wybrać.
I zgadzam się z Tobą, Ewan ma nieziemski głos. Gdyby tak zaśpiewał dla mnie chłopak...zrobiłabym dla niego wszystko:)
Wg mnie najlepsza piosenka to 'The show must go on'
'Roxanne'
'Your song'
'All you need is love'
Christian ma cudowny głos...;]
El tango the Roxanne -- kocham, najlepsza, bezkompromisowo. // Show must go on...
Ps. hmm...nikt nie wymienił Nature boy ? Ta piosenka jest cudna.
Jak dla mnie każda była wyjątkowa. Mnie również dziwi brak na tej elitarnej liście "Nature boy". Każda, po prostu każda piosenka coś sobą reprezentowała. Gdy usłyszałam "Show must go on" po prostu oniemiałam. Lubię wersję oryginalną, ale ten dramatyzm... Nie do opisania.
"Come what may" i "Your song".
Głos Ewana McGregora... cuudo.
Chociaż film widziałam niezliczoną ilość razy to dalej mam dreszcze przy "El Tango de Roxanne" czy wyżej podanych utworach.
"Moulin rouge" to arcydzieło pod każdym względem. Polecam gorąco każdemu.
mi sie na początku, jeszcze przed obejrzeniem filmu niezbyt spodotało tango, bo nie wiedziałam o co tak właściwie w tej piosence chodzi,ale po obejrzeniu pokochałam ją ;)
nikt jeszcze nie wymienił "children of the revolution", "sparkling diamonds" czy "lady marmalade" a one tez są świetne ;)
a teraz do tematu, uwielbiam wszystkie piosenki z "Moulin Rouge!", jednak jeśli mam wybrać to "El Tango De Roxanne" i "Sparkling Diamonds" ;)
pozdrawiam ;)
"Show must go on" "Your song", "Elephant Love Medley",
Te piosenki mógł bym słuchać w nieskończoność!! Moim zdanie są najlepsze...
'El tango de Roxanne', "Diamonds are girl's best friends", "Come What May"... Właściwie, to cały soundtrack :)
Zdecydowanie najlepszym utworem jest "sparkling diamonds" dosyć ze uwielbiam takie piosenki to jeszcze jest w wykonaniu Nicole Kidman, którą w prost ubóstwiam. Jej głos jest zachwycający. A tak apropo może znacie podobne kawałki do wyżej wymienionego i moglibyście kilka tytułow umiescic na tym forum? ;) Bede bardzo wdzeczna.
Pozdrawiam :*
Jestem uzalezniona od "Come what may". Kocham "Le tango de Roxanne". A ostatnio inspiruje mnie "Elephant love madley".
Oczywiście, wszystkie piosenki sa boskie ^^ Najmniej lubię chyba... "One day I'll fly away".
Ja tez jestem uzależniony od Come what may tak jak wy:D
a tak to jeszcze tango de roxanne i your song<3
Kocham wszytkie, ale takie moje faworytki to
'Show must go on' ,
'Tango de Roxanne' i
'Children of the revolution'.
Właśnie słucham soundtracku i zdecydowanie najbardziej wzruszające (mnie) kawałki to "Nature Boy" i "El tango de Roxanne".
Absolutnie "Le Tango De Roxanne":)
A za nią: "Show must go on"
"One day I'll fly away"
"Elephant love medley"
I strasznie lubię "Like a virgin" xD
"Your song"
"Show must go on"
"Like a Virgin"
"Le tango de Roxanne"
"Elephant love madley"
^^
Witam, mój pierwszy post :D Film - wspaniały. Orientuje się ktoś, od ilu jest lat? Co do Księcia, zgadzam się z osobą odpowiadającą na pytanie, z tą "gdzieś tam wyżej" - miał taki być, 100 % ironii. Za to jak zaczyna śpiewać... to jest 150 % ironii :D Ale ja gorzej śpiewam... Nie ważne. Ulubione piosenki:
7. "The Show Must Go On"
6. "Like a Virgin"
5. "Le Tango de Roxanne"
4. "Meterial Girl"
3. "Smells Like Teen Spirit"
2. "Sparkling Diamonds"
1. Bezapelacyjnie - ta, którą śpiewa Krystian, a potem Satine (ładne imię) mówi, że zakochała się w Księciu (myślała wówczas, że Krystian to The Duke) - po nieudanym czytaniu poezji... A śpiew Krystiana (Ewana) to czysta poezja... Nie rozumieć opacznie!!! Powie mi ktoś, jak ta piosenka się nazywa? Touluse mówi wtedy "Chyba dostał tę pracę!"?
Pewnie do tej pory już znalazłaś ten tytuł ,ale na wszelki wypadek piszę ;) Ta piosenka to ,,Your Song'' .
Oczywiście "Le Tango de Roxanne", kiedy ją słysze serce bije mi szybciej. Bardzo podoba mi się ta piosenka i przeżywam każdą jej nute.
Mnie podoba się większość piosenek z tego filmu. Ciężko było by mi wybrać tę najlepszą, ale gdybym musiała na pewno była by to jedna z tych trzech "Roxanne", "Show must go on" i "Come what may".
Pokochałam McGregora po tym filmie, mogłabym go słuchać na okrągło! Cudowny głos
1."One day I'll fly away"
2."Show must go on"
3."Elephant love medley"
4." Come what me"
:D:D najlepsze :D
cóż, ja podam tylko scenę z "Tango de Roxanne" - zarówno piosenka (co za głos tego 'Argentyńczyka'!) jak i choreografia połączona ze scenami w wieży - cód, miód i orzeszki.. chwyta za serce..
PS
jak ja bym chciała zobaczyć minę Madonny kiedy po raz pierwszy widziała cover swojej piosenki w wykonaniu Ziddlera i Duke :D
oddam nogi za to!
"Le Tango de Roxanne", zakochałam się w tej piosence od pierwszego momentu! 2 dni próbowałam skończyć oglądac ten film, ale mi nie wychodziło, bo wciąż wracałam do piosenki:D Tyle razy już ją przesluchałam, że umiem na pamięć, brakuje mi tylko głosu tego Argentyńczyka (w sumie to Polaka, Jacka Komana), ahhhhhhh :)
"Le Tango de Roxanne" i "One day i'll fly away". Mogłabym słuchać ich bez końca ;)
"El Tango de Roxanne" ofc. :)
Mało oryginalne, ale cóż poradzić... ;)
Jeszcze strasznie lubię " Come What May", "Your Song" i "The Show Must Go On" :)