PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549622}
4,8 65 tys. ocen
4,8 10 1 64796
3,3 40 krytyków
Movie 43
powrót do forum filmu Movie 43

Już od samego początku przypuszczałem,że ten film od będzie miał słabą średnią na filmwebie... Dlaczego ? Bo większość Polaków nie pojmuje,że takie filmy są robione jedynie dla "beki"... Czy naprawdę tak trudno pojąć,że nie każdy film musi być poważny i nie przeginać ? :) Zaraz polecą w moim kierunku komentarze typu: "Jak można tak wysoko ocenić ten film ?" itp. Aczkolwiek ja swego zdania nie zmienię ! Więcej zrozumienia ^^
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
kubas34

Zgadzam się z tobą. Mi się ten film podoba i czekam z niecierpliwością aż go zobaczę. Nie rozumiem dlaczego ludzie go tak krytykują...

CzerwonyPazdziernik

To prawda, takie filmy są durne, ale trzeba umieć mieć dystans do takich filmów, a więkoszość ludzi tego nie ma. Jak to w polsce, drogówka za ambitna, to za głupie... To jest żałosne...

ocenił(a) film na 1
hedlio

A może po prostu Polacy nie rozumieją amerykańskiego poczucia humoru? : ) jutro wybieram się do kina, znając życie na pewno mi się spodoba.

hugx_cyber

No ja chyba nie rozumiem poczucia humoru polaków, byłem dziś na drogówce i się smiali na scenach które były nieśmieszne, co świadczy o głupocie ludzkiej...

hedlio

A czy nie wpadło ci do głowy, że śmiali się właśnie na tych śmiesznych scenach, a ty prostu nie zrozumiałeś tego filmu?

borovka666

ooo widze że znawca się znalazł, dający wszystkim Oscarom 10/10, pozdrawiam i życzę miłego kinobrania!

hedlio

O, znalazł się znawca oceniający takie filmy jak "Ja wam pokażę" na 10, pozdrawiam!

borovka666

O ,typowa gadka oscarowicza, czyli jak polskie to badziewne, GRATULUJE!

hedlio

O, typowa wypowiedź człowieka lubującego się w kiepskich filmach, powodzenia życzę!

borovka666

http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2011/05/tumblr_ljh0puClWT1qfkt17. gif

ocenił(a) film na 9
hugx_cyber

I jak? Spodobał się??

hedlio

Jaki dystans? Ja lubię głupie komedie np. parodie lub serię Jackass. Jednak tutaj się obawiam kompromitacji aktorów, którzy w niej zagrali, bo nie ma co gadać kilkoro dobrych tam jest. Jeśli humor będzie naciągany to do czego tutaj mieć dystans? Do wymuszanej kupy na klate czy dziwnych łoniaków? Głupkowate filmy też trzeba umieć robić.

ocenił(a) film na 6
hedlio

niestety wiekszosc nie rozumie...

ocenił(a) film na 2
CzerwonyPazdziernik

"Zgadzam się z tobą. Mi się ten film podoba i czekam z niecierpliwością aż go zobaczę."

To podoba Ci się, czy czekasz aż go zobaczysz? ;)

CzerwonyPazdziernik

jak może się coś podobać, jak się tego nie widziało ? :D co do filmu, poczekamy, zobaczymy :)

ocenił(a) film na 5
CzerwonyPazdziernik

"Mi się ten film podoba i czekam z niecierpliwością aż go zobaczę" wtf??? jak, pytam się jak to możliwe??

kubas34

Obejrzę, jak opadnie kurz bitewny, tak samo było z nowym American Pie ludność bluzgała, a ja obejrzałem sporo po premierze i w gruncie rzeczy nawet mi się podobał, nie jest to inteligentny dowcip, ale jak to tu kolega napisał "dla beki" - film idealny ;)

ocenił(a) film na 4
kubas34

Rozumiem ze według Ciebie filmy tego pokroju powinny być oceniane wyżej bo gra aktorska, wydane pieniądze i gdzieś zagubiony sens?
Lubię głupawe komedie, lubie sie na nich śmiać. Polecam choćby "Straż Wiejską" film totalnie dla beki ale bez znanych aktorów za to z pomysłem i naprawdę nieźle zrobiony jak na produkcję kumpli ze studiów/kabaretu.
Na Movie 43 nie zaśmiałam sie ani razu, a żeby Mnie nie rozśmieszyć to już trzeba sie nieźle postarać. Gratuluję USA znów osiągnęłaś sukces ;)

NASZATA

Również polecam 'Straż Wiejską', tak jak piszesz nikogo znanego tam nie ma, niby zwykła komedia hamerykańska, ale daje popalić. Akcja z porwaniem typków w radioli nieziemska :)P:):):)

ocenił(a) film na 4
cooosycrazybaker

jak widać można coś osiągnąć bez mega reklam i dennych aktorów ;)

NASZATA

Jak się umie, to się da :P

NASZATA

Niestety czarny, chamski humor nie jest dla każdego ;-)

zelltm

a co było tam chamskiego?

ndemi

Np. te dzieci w automatach...serio, takie rzeczy trzeba tłumaczyć?

ocenił(a) film na 10
kubas34

Ja nie nadążałem wycierać oczu z łez bo tak się śmiałem że szok :D Dawno się tak w kinie nie śmiałem, a byłem trzeźwy :D

ocenił(a) film na 3
kubas34

No właśnie. Więcej zrozumienia dla tych, którym się film nie podobał i ocenili go nisko.

kubas34

Co Ty! Przecież na filmwebie to sami znawcy i koneserzy wyłącznie ambitnego kina.

ocenił(a) film na 6
kubas34

Odmóżdżacz totalny, żarty tak głupie,ze aż śmieszne. Nie żałuje ani grosza na ten film bo naprawdę film mnie bawił! Widać,ze aktorzy podeszli luźno do tematu i zrobili to dla fun-u', scena z okresem i murzynami rozwaliła mnie na łopatki! :D Ode mnie mocna 7 !

karolajnaa_77

właśnie wróciłam z kina i też uważam, że zasługuje na mocną 7 :) świetna obsada, kilka scen naprawdę dobrych, zwłaszcza z okresem xD
polecam ludziom z odpowiednim podejściem do tego typu filmów ;)

użytkownik usunięty
kubas34

FILM BARDZO DOBRY ;D
W kinie cały czas się śmiałem, ale tak jak już ktoś powyżej napisał, na filmwebie są sami znawcy i koneserzy wyłącznie ambitnego filmu...

kubas34

Na IMDb film ma jeszcze niższą notę więc to nie tylko Polacy nie mają poczucia humoru.

ocenił(a) film na 8
kubas34

Zgadzam się z Toba kubas34 w 100% Bylem wczoraj na tym filmie i uśmiałem się jak nigdy. Nie każdy film musi mieć jednoznaczną fabułę. Polecam wszystkim którzy mają czas na " nieambitne filmy "

kubas34

Na imdb ma ocenę 4,8 więc jak widać nie tylko Polacy niby nie pojmują tego xd

kubas34

Mnie osobiście też się bardzo podobał, kilka razy dosłownie ryczałam ze śmiechu, bo momentami jest naprawdę komiczny. Jednak mimo wszystko nie byłam w stanie obiektywnie ocenić tego filmu na więcej niż 7, chociaż doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że został zrobiony wyłącznie "dla jaj". Gdybym oceniała go wyłącznie pod kątem komedii, dałabym mocne 9, bo jako komedia ten film jest wręcz świetny. Starałam się natomiast wystawić mu sprawiedliwą, rzetelną ocenę, która i tak być może jest troszkę zawyżona. Po prostu chodzi mi o to, że na tle innych, jak to piszecie: AMBITNYCH filmów, Movie 43 wypada dość kiepsko, płytko i prymitywnie, chociaż zafundował mi niezłą jazdę i polecam go wszystkim ludziom, którzy potrafią się śmiać z naprawdę głupich rzeczy ;]

kubas34

Zwykłe pieprzenie. Ten komentarz to dorabianie jakiejś ideologi do zwykłego filmowego szamba. Co to jest film dla beki? Ja myślałem, że to się nazywa komedia. Proponuję obejrzeć film Idiokracja, nie żeby to było jakieś wybitne dzieło ale akurat dobrze pokazuję w jakim kierunku idzie ta zgniła cywilizacja. Albo proponuję obejrzeć Gran Torino, też dobrze pokazuję upadek moralny widziany oczami jeszcze w miarę normalnego człowieka. Jeśli ktoś jest prostym chamem i lubi serie Jackass, w której jeden z tych gości pije sperme konia z własnej nie przymuszonej woli, albo wącha gazy jakiegoś tłuściocha to gratuluję, jest to film dla was plebsie. Dopóki ludzie będą tak ograniczeni to zawsze będzie podział na pana i niewolnika, a niewolnik z własnej głupoty się nim staje.

ocenił(a) film na 3
kubafilmoogladacz

Film Idiokracja był całkiem niezły, a Gran Torino właśnie wczoraj widziałem.

kubafilmoogladacz

Nie wiedziałem, że rodzaj poczucia humoru świadczy o inteligencji, tudzież jej braku. Opowiedz mi o tym więcej, panie patrycjuszu ;)

kubafilmoogladacz

Hmmm z ciekawości aż pójdę na ten film. Filmoogądaczu - ale ty pier***. Na pocieszenie dodam że okres pseudointeligencji filmowej mam już za sobą - i na prawdę da się z tego wyrosnąć. W swojej zgorzkniałości najwyraźniej zbudowałeś całkiem wysoki mur, obrarowany masą kryteriów na podstawie których można zostać określonym plebsem. Polecam obejrzeć God Bless America - po pierwsze można się świetnie wyżyć oglądając go (każdy z nas w swych myślach robił rzeczy podobne :), po drugie okazuje on że... nikt nie jest święty, tym bardziej ten co ciska kamieniami naokoło.

kubas34

no nie wiem na imdb ma jeszcze niższą średnią...

ocenił(a) film na 5
kubas34

Polska to kraj pseudointeligentów , którzy oglądają wszystkie gatunki filmów ale specjalnie zaniżają oceny filmów (szczególnie komedii) . Podporządkowują się ocenom tych durni z komisji rozdającej Oscary ( nie dziwne , że naprawdę super komedie , na których ludzie leją ze śmiechu są notorycznie nominowane do Złotych Malin ) W ogóle zasiadając do filmu trzeba mieć dystans do tego co się ogląda. Jeśli jest to komedia , nie oczekujmy wspaniałych efektów , rewelacyjnej gry aktorskiej czy innych dupereli , które są ważne przy dramatach i innych gatunkach. Skupmy się na humorze i sposobie jego przekazania do odbiorcy. Jeżeli żarty są nam wciskane na siłę i są żałosne ( mój przykład : Chłopaczki z Sąsiedztwa ) to niestety ale to nie jest dobra komedia. Mam wielką nadzieję , że Movie 43 będzie dobrą komedią , choć przy takiej obsadzie , gdzie grają aktorzy z filmów dosyć poważniejszych np. Winslet , Gere , Berry , Thurman obawiam się o drętwość żartów . Ale to tylko moja obawa , która mam nadzieję okaże się niesłuszna.

użytkownik usunięty
Darkadi15

Kolejny.....zajrzyjcie sobie na zagraniczne portale filmowe i zobaczcie jakie tam "głupie komedie"(które ja osobiście bardzo lubię) mają oceny, najczęściej niższe niż na Filmwebie.

ocenił(a) film na 8
kubas34

Tak naprawdę tutaj nie chodzi o to, czy komedia jest głupia, mądra czy jeszcze inna, czy humor jest amerykański. Przed kupnem biletu trzeba się zastanowić czego oczekujemy od danego filmu. Jeżeli chcemy film zrobiony dla jaj, chcemy zafundować sobie odskocznie po ciężkim tygodniu to ten film jest do tego idealny - świetnie się bawiłem i do każdego filmu trzeba podejść indywidualnie, a nie oceniać wszystkie komedie jedną miarką, ale jeżeli ktoś już przed seansem, twierdzi że to głupi amerykański film to pomylił się z wyborem na film. Troszkę dystansu...

gacyk20

Brawo. Jedyny sensowny komentarz ;)

ocenił(a) film na 10
gacyk20

Popieram twoje zdanie i się z nim utożsamiam ja sam wybrałem się na ten film do kina z założeniem że będzie zlasowany mózg i był w 100% zawsze gdy idę do kina to wybieram to co dla mnie najbardziej interesujące dlatego potem nie mam żalu że wydałem 15 zł na bilet.

kubas34

Nie, nie każdy film musi być poważny, ale byłoby super gdyby przestano katować ludzi takim sziteksem.

diana6echo

kto cie katował biedaczko, zmuszono cię do obejrzenia tego filmu? jakże mi ciebie żal;( powiem ci co by było super, jakby tacy ludzie jak ty porzestali wtykać nos w nie swoje sprawy i przestali sie wypowiadać za innych

aniaopole7

odstawiłaś leki? wróć do nich

użytkownik usunięty
kubas34

Jak można tak wysoko ocenić ten film ?

Można, zrobił to. Świat nie wybuchnął, meteoryt minął ziemię, Rosjanie nie oddali Tupolewa - wszystko po staremu. Proponuję odwalić się łaskawie od cudzej opinii, no, ewentualnie ją zanegować, zaznaczając przy tym szacunek do autora tejże i podkreślając odmienność zdania w sposób niepretensjonalny.

użytkownik usunięty
Szutter

łatwo łykasz prowokacje