Już od samego początku przypuszczałem,że ten film od będzie miał słabą średnią na filmwebie... Dlaczego ? Bo większość Polaków nie pojmuje,że takie filmy są robione jedynie dla "beki"... Czy naprawdę tak trudno pojąć,że nie każdy film musi być poważny i nie przeginać ? :) Zaraz polecą w moim kierunku komentarze typu: "Jak można tak wysoko ocenić ten film ?" itp. Aczkolwiek ja swego zdania nie zmienię ! Więcej zrozumienia ^^
Pozdrawiam
Łatwo nazwać prowokacją coś, co na nią nie wyglądało. To tak jak ja bym Cię skarcił za nazwanie słonia słoniem, podczas kiedy ja widzę w nim jedynie lampkę nocną. W ogólnym rozgardiaszu tego tematu wszystko, co brzmi niepochlebnie jest jak najbardziej naturalne.
Dokładnie. Jest tak głupi, że aż czuję szacunek do twórców za przeładowanie filmu taką ilością obrzydliwych i idiotycznych gagów. Jedynie scena z superbohaterami jest poroniona i Beezel momentami był naprawdę przesadzony, ale rekompensowała to cała reszta. Szczególnie Tampax i scena z pierwszym okresem :D
Porządnie się wyśmiałam i do tego chyba pierwszy raz tak naprawdę zanosiłam się od śmiechu.Wiedziałam idąc na ten film,iż Polacy będą go krytykować .Ludzie więcej luzu:)Napiszę coś jeszcze,otóż mam prawie 40 lat,a siedzący obok mnie małolaty ,albo udawały,że to ich nie śmieszy,albo nie wiem, mimo że są młodzi to za mało wyluzowani.Co chwila się na mnie patrzyli i mówili ,Boże film do bani:)Z kolei za mną siedzący troszkę starsi od nich,a młodsi ode mnie również się zanosili od śmiechu:)Jak najbardziej polecam tę komedię osobom mającym dystans do otaczającego nas świata,no i nas samych:)!!!
na imdb ma ocene 4.6 :) To nie tylko opinia Polakow, poprostu irytujacy i glupi film
Na rotten tomatoes ma tylko 4% pozytywnych recenzji od krytyków. Jak ktoś zna coś co ma mniej to dajcie znać;P
dlaczego średnia filmu niby zaniżana jest przez polaków...?
tu też nasza wina?
http://www.imdb.com/title/tt1333125/
Dokładnie. Ludzie muszą mieć wszystkie filmy o wojnach, głębokie, poruszające historie biednych dzieci....
racja,filmy wybitne takie jak american pie,projekt x czy straszny film tez maja takie sobie oceny,ludzie ogarnijcie sie.
Uwielbiam gdy ktoś nie ma żadnego rozsądnego argumentu i jedyne na co go stać to żal mi ciebie, żałosne albo coś w tym stylu. Tak trzymaj.
P.S.
Daj znać jak wymyślisz coś mądrzejszego.
ty raczej tez nie masz argumentów,w swoim gatunku to najlepsze filmy i twoja opinia tego nie zmieni,jak ci sie nie podobaja takie filmy o takiej tematyce to nie ogladaj.
Dlaczego mam nie oglądać!? Może oglądam je bo czekam aż ktoś zrobi jakąś perełkę. Jeszcze takowej nie doczekałem. A i w swoim gatunku- komedii brakuje im do topowych pozycji...
najbardziej rozsmieszyla mnie ta historyjka dzieciaka ktoremu starzy zafundowali szkolny koszmar w domu,a na twoje pytanie odpowiem tak-polacy poprostu wstydzą sie smiac,gdy uczylam asertywnosci na moja sugestie ze powinnismy wiecej usmiechac sie do ludzi bo mozemy w ten sposob poprawic komus humor,przeslac pozytywna energie,uslyszalam teksty typu:zeby ktos wziął mnie za przygłupa albo przywalil mi za to ze sie z niego smieje?
Nie chcę nic mówić, ale ten film otrzymał mnóstwo negatywnych komentarzy - zresztą ocena tego filmu IMDb mówi swoje. Chociaż z drugiej strony to ogromny szok, bo obsada naprawdę z dość wysokiej półki... Ale widocznie dobry aktor nie równa się dobry film.
Świetna obsada, można naprawdę uśmiać się z niektórych gagów, fakt ,że czasami irytujący ale jak dla mnie 7/10. Polecam ;)
A po co się tak dosadnie sugerować opiniami portali? Fakt, pomagają wybrać film dla siebie, ale nie zawsze są pomocne. Wiem to chociażby na swoim przykładzie, były filmy z wysoką oceną a wg mnie - zwykłą porażką, i też na odwrót - ten film jest nisko oceniany, a mnie się np bardzo podobał (było pokazane też, że film jest tylko w 56 % w moim guście) także, nie bierzmy wszystkich tych ocen, rekomendacji i recenzji za jedynie słusznych, bo to nie zawsze się sprawdza ;) A film - polecam ;)
Zgadzam się, nie uogólniajcie i nie piszcie, że Polacy to czy tamto, każdego śmieszy co innego. Poza tym Kac Vega nie błyskał inteligencją a jest mega śmieszną komedią i zarówno Polacy i Amerykanie tak myślą..A ten film jest żenadą, nie śmieszy od początku do końca, żałosne gagi. Oczywiście co nie znaczy, że komuś może się nie podobać, wolny gust.
Przy tej "komedii" to American Pie jest ambitnym filmem. Żenada oj żenada. Trójka tylko i wyłącznie za super obsadę.
Już myślałam że straciłam wszelkie poczucie humoru. Jedyna 'historyjka' która wywołała u mnie śmiech to ta z pierwszą miesiączką. Przez resztę filmu zastanawiałam się co ja właściwie oglądam. Lubię komedie, ale to nawet koło komedii nie leżało. A nazywanie ludzi którym TO się nie podoba 'gburami' jest wręcz żałosne. Każdy ma inne poczucie humoru, jeśli kogoś bawi taka głupota, fajnie, oglądaj i się dobrze baw, ale trzeba też pojąć że nie każdy lubi takie komedie. Mi się np bardzo podobała komedia 'Ted' czy 'Easy A' (z takich które akurat mi przychodzą namyśl). Też są głupkowate, ale przynajmniej się uśmiałam.
"Bo większość Polaków nie pojmuje,że takie filmy są robione jedynie dla "beki"..."
DZIĘKI WIELKIE
Przez cały czas myślałem, że to poważny i dołujący dramat psychologiczny o człowieku ze schizofrenią, wymyślający w szpitalu psychiatrycznym różne wersje swojego życia!
Dzięki wielkie, otworzyłeś mi oczy! Nie wiedziałem tego!