5,5 11 tys. ocen
5,5 10 1 11477
5,9 48 krytyków
Mowa ptaków
powrót do forum filmu Mowa ptaków

Podobno Polacy wychodzi z tego filmu w trakcie seansu. Widać biedę intelektualną i brak możliwości zrozumienia filmu jako całości. Jak i w ogóle większośći filmów, które tworzy Xawery Żuławski. Skąd się bierze w narodzie brak przyswojenia czegoś więcej niż kawałka historii czy komedii romantycznej?

bredny

No tak...bo jeśli komuś coś się nie podoba to oznacza, że jest głupkiem i nie jest w stanie pojąć przekazu :) Jaja. Normalnie jaja. Myślisz, że na ten film na festiwalu wybrali się ludzie, którzy codziennie trzaskają gnioty ze Stefkiem Seagalem, poczuli się oszukani i wyszli? Daj spokój. Wyszło kilka osób i już wielki problem i mieszanie tych ludzi z błotem. Jak Tobie coś nie odpowiada lub jest nudne to jak wtedy reagujesz? Co robisz? Męczysz się dalej czy odpuszczasz temat? Film był mocno hajpowany i pompowany i niektórzy mogli się po prostu rozczarować i wyjść w trakcie. Nic w tym dziwnego. Każdy dysponuje swoim czasem tak jak chce.

Tobie nigdy nie zdarzyło się wyjść z żadnego seansu albo wyłączenie filmu w trakcie jego trwania? No właśnie :)

ocenił(a) film na 1
PanKracjusz

Jest tak, jak piszesz. Byłem uczestnikiem tegorocznego Festiwalu Filmowego w Gdyni. Film do mnie nie przemówił, więc wyszedłem w połowie, wraz z dużą grupą widzów. Nie jestem masochistą ani snobem. Nie zmuszam się do oglądania filmu, czy przeczytania książki tylko dlatego, że tak wypada lub innym się podoba. "De gustibus non est disputandum"...

ocenił(a) film na 8
osteo

Mimo to uważam, że wychodzenie w trakcie seansu nie daje prawa do późniejszej oceny ów dzieła.

ocenił(a) film na 4
bredny

szanowny panie,

wyszłam z seansu a jestem ze Szwecji. jeśli chodzi o zarzuty dotyczące biedy nasze pkb wynosi 678,9 miliarda dolarów , a rokrocznie sprawdzamy nasze narodowe umiejętności łączenia informacji za pomocą nagrody nobla.
większości filmów jakie tworzy Xawery Żuławski nie rozumiem, mimo że powtarzane są w nich te same dyskursywne motywy przemocy symbolicznej. czy w związku z tym mogę ubiegać się o polskie obywatelstwo? proszę o szybką odpowiedź, bo chciałabym też kupić bilety na Mowę Ptaków dla mojej rodziny.

vänliga hälsningar,
Agnetha Fältskog