7,0 996  ocen
7,0 10 1 996
Mr. Ro-bin Ggo-si-gi
powrót do forum filmu Mr. Ro-bin Ggo-si-gi

Pan Doskonały

ocenił(a) film na 8

Pan Doskonały, aż do zrzygania mówi po angielsku w koreańskim filmie ;) - to chyba główna wada filmu. Pare motywów komediowych, pare smutnych scen (raczej bez wyciskaczy łez) tworzy miły i przyjemny film, który spokojnie można obejrzeć.

użytkownik usunięty
Hwang

ja bym raczej powiedziała, że wstawki angielskie są zaletą tego filmu. Warto od czasu do czasu obejrzeć mieszankę kulturowo-językową jak to nazywam :P
Co więcej, dzięki temu pierwszy raz miałam wrażenie, że nie traciłam dużo z filmu koreańskiego ze względu na tłumaczenie. Nie mówię, że tłumaczenia są złe, ale przecież każdemu może się przydarzyć jakaś wpadka tłumaczeniowa

ocenił(a) film na 9
Hwang

Pewnie dlatego że Daniel Henney nie zna koreańskiego XD wole jak mówi po angielsku niż kaleczy koreański lub jest zdubingowany. jak dla mnie to całkiem ciekawe rozwiązanie - brak znajomości języka u aktora nie przekreśla go na starcie XD

Hwang

a mi wcale nie przeszkadzały rozmówki koreańsko - angielskie;)

film oglądałam z dużą przyjemnością, mimo, że rzeczywiście fabuła nie jest zbytnio oryginalna (zresztą nie pomysł się liczy - a wykonanie, a tu było bardzo dobre), Daniela Henney'a widziałam już w Kim Sam Soon'ie i tam mówił po angielsku, ale i tu i tam nie przeszkadzało mi to, wręcz podobało - bo nikt nie kaleczył języka angielskiego, jak chwilami czyniła to Min-jun :)

użytkownik usunięty
isamar84

Dokładnie... mnie również to nie przeszkadzało... a wręcz było na plus bo nikt nie kaleczył żadnego języka(czy to Henney koreańskiego, czy też obsada koreańska angielskiego) dzięki czemu film się przyjemnie oglądało i dzięki Bogu nie wyszło tak jak chociażby w "Season of Good Rain" gdzie przez kaleczony angielski niestety prawie nie da się oglądać filmu.
No i to o czym mówi Mirka_C- mniej się traci z powodu tłumaczenia...

ocenił(a) film na 8

miły łatwy i przyjemny i tyle

ocenił(a) film na 3
Hwang

angielski, koreański, wszystko jedno, warto ten film zobaczyć dla tych 30 sekund bez koszulki :P

antekmilion

ooo tak, zgadzam się :D

ocenił(a) film na 8
antekmilion

cha, cha! chyba wszystkie myslimy o tym samym , jak go zobaczyłam bez koszulki, kapcie mi spadły, a akcent ma piękny

ocenił(a) film na 8
Ruby_in_Gold

jesli chcecie poglądac Daniela bez koszulki:

https://www.youtube.com/watch?v=ioJXRF8Pp1w