PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 318507
6,6 82 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Gra aktorska Anne Hathaway zawsze wydawała mi się na dość wysokim poziomie, ale
nigdy nie uważałam ją za aktorkę wybitną. To rolą jednak zachwyciła! Była drapieżna i
zabawna. Czy komuś jeszcze spodobała się tak, jak mi?

DuffyCompany

Super aktorka- świetna w The Dark Knight Rises

DuffyCompany

Świetnie pasowała do tej roli, niewątpliwie jest jednym z największych atutów tego filmu ;)

ocenił(a) film na 3
DuffyCompany

Nie ujmując Hathaway jako aktorce (choć moim zdaniem do najlepszych nieco jej brakuje) - mam wrażenie, że nie do końca pasuje wizualnie do tej roli. Jestem wychowana na Batmanie Burtona (Michelle Pfeiffer jako Catwoman) i chyba zawsze będę uważać, że Kobieta Kot powinna mieć drapieżną, ostrzejszą urodę.

ocenił(a) film na 8
aqarium

Pfeiffer jako Catwoman kiedyś mnie przerażała więc wolę zdecydowanie nową wersję, zresztą Anne podobała mi się w tej roli.

użytkownik usunięty
DuffyCompany

Była zaje*ista pod każdym względem :)

ocenił(a) film na 8
DuffyCompany

zgadzam sie ;) Annie to bardzo elastyczna aktorka wszystko potrafi odegrać ;) kotka z niej niesamowita ;)

ocenił(a) film na 7
DuffyCompany

Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę, ale - mimo dużej słabości do talentu i urody M.Pfeiffer, muszę przyznać, że "nowa" catwoman przekonuje mnie bardziej. Więcej ludzkich, wrednych, tchórzliwych intencji pokazała, a potem i te pozytywne lepiej wyszły. Michelle była dość sztuczna, co w pastiszowym klimacie Burtona akurat tak bardzo nie raziło.
No a powalająca uroda Hathaway też nie przeszkadza w sprawie... :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Plemnik_Reaktywacja

Jeśli nawet, to dobrze się stało. Wszyscy zadowoleni - z widzami włącznie. Nie chciałbyś być na miejscu Nolana w takiej przygodzie? :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Plemnik_Reaktywacja

Won trollu stąd! To miejsce na normalne rozmowy, a nie na wyzywanie i trollowanie.

Plemnik_Reaktywacja

ty sie w koncu przestan udzielac na tym forum trollu...

użytkownik usunięty
Metal_0drodzenie

Proszę, proszę - znowu jakiś PEDAŁ się pode mnie PODSZYWA!!!!!! <ściana>

ocenił(a) film na 9
coldwaver

Gratuluję inteligentnej riposty w stosunku do bezsensownego gimnazjalnego chamstwa.

ocenił(a) film na 10
DuffyCompany

Jedną z moich większych obaw przed seansem była właśnie Anne Hathaway. Zostałem pozytywnie zaskoczony.. Przyjemnie się ogląda, nie razi ani nic. Ładna też jest. Mogę się ośmielić stwierdzenie że była nawet b.dobra Przekonała mnie. Ale (zawsze musi być ale, a co!) dla mnie była to taka podręcznikowa catwoman, myślałem że bedzie tak wiecie bardziej "nolanowa". Za dużo catwoman w catwoman a za mało Anne Hathaway.

ocenił(a) film na 7
kecuL

Być może jest, jak mówisz, ale przyznam się, że nie oglądałam (jeszcze!) żadnej innej wersji Batmana oprócz tej Nolana. Mimo to Anne Hathaway wydawała mi się dość przekonująca w roli Catwoman, była taka, jaką ją sobie wyobrażałam, z tupetem i potrafiąca pokazać pazurki. Nieoczekiwanie świetna.

ocenił(a) film na 6
DuffyCompany

Anne Hathaway zagrała rewelacyjnie! Świetnie zmienia się ze słodkiej idiotki w inteligentną femme fatale. Jej ruchy gdy podchodzi do Wayne`a żeby go przewrócić to poprostu poezja. Zmienia barwę głosu na zawołanie, wyraz twarzy z niewiniątka w drapieżną kocicę i spowrotem. Albo zagranie przez nią paniki na zawołanie po strzelaninie w barze przy przekazywaniu odcisków Wayne`a. Naprawdę dobra aktorka, której nie doceniałem wcześniej.