PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 318746
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Kilka rzeczy, które drażnią mnie w tym filmie.

1. Mija 8 lat od wydarzeń przedstawionych w dark knight, Bruce Wayne jest zaniedbanym gościem w średnim wieku, który nie chodzi na bankiety itp. Ale ! ! ! Selina Kyle kradnie mu perły i postanawia na bankiety powrócić, tak po prostu. Wszyscy wkoło mówią o nadchodzącym niebezpieczeństwie i Wayne postanawia powrócić jako batman. Nie widać w nim żadnej wewnętrznej walki czy aby na pewno wrócić! Po prostu wraca i już. Wraca dodajmy bez treningu, po 8 latach jest tak samo żwawy jak dawniej. Postępowanie Wayna jest więc dość dziwne i nie wynikające z jakiś racjonalnych motywacji. To wszystko za proste i za szybko. Najpierw Wayne przez kilka lat nie chcę robić nic a następnie bez powodu wraca do gry.

2.Batman jest więzieniu kilka miesięcy, kilka razy próbuje się wejść na szczyt, do wolności. I dopiero za którymś tam razem pyta się gościa co oznaczają wykrzykiwane przez pozostałych słowa deshe basara! LOL!

3.Wayne wraca do Gotham w kilka godzin. A przecież do Gotham nikt nie mógł wejść. LOL!

4. Wątek miłosny Batmana i Seliny mało wiarygodny. Ciężko na końcu uwierzyć, że Wayne i Selina są razem!

użytkownik usunięty
sebastian11346

1. Wayne postanawia powrócić, ponieważ dowiaduje się od Blake'a, że Gordon jest w szpitalu, dowiaduje się również o Bane'ie i jego armii, która pojawiła się w Gotham, Selina ukradła mu perły a Fox pokazuje mu kilka nowych zabawek i nazywając latający pojazd "Nietoperz" liczy na to, że Bruce jednak powróci do tego co kiedyś. Podczas rozmowy z Fox'em mówi mu, że już z tym skończył ale kiedy ten pokazuje mu nowy sprzęt widać po twarzy Wayne'a, że tego mu jednak brakowało. Powraca jako Batman ale nie jest już tak sprawny jak dawniej czego dobrym przykładem jest walka z Bane'm. Wraca do gry ale ma ku temu powody.

2. Za którymś razem znów słyszy, że więźniowie wykrzykują ciągle to samo więc kiedy podejmuje ostatnią próbę pyta się co to znaczy. Nic w tym dziwnego nie widzę.

3. Mógł się dostać do Gotham poruszając się po lodzie ( tam nie było strażników ), Ra's uczył go w pierwszej części jak się po nim poruszać i gdzie stanąć aby się nie załamał. Wayne ma wielu bogatych przyjaciół na całym świecie więc ktoś mógł wysłać po niego np. samolot.

4. Bruce mógł pojawić się z Seliną w kawiarni nawet kilka miesięcy po ostatnich wydarzeniach w Gotham więc do tego czasu różnie mogło między nimi być.

ocenił(a) film na 7
sebastian11346

Mógłbyś to jakoś przynajmniej ukryć bo wali na kilometr Nostalgia Critics.

Joleke22

Kim jest nostalgia critic?

sebastian11346

Wayne nie wrócił z Gotham w kilka godzin a w 21 dni !
Dla niego to aż nadto.

użytkownik usunięty
sebastian11346

Mnie cały ten film drażni od początku do końca.

Oglądałem wczoraj "Przełęcz Człowieka Śniegu". Film zrobiony za 1000 dolców pewnie, a lepszy niż ten Batmanek Nolanka

skąd ta informacja o 21 dniach