PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 318746
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

;/

ocenił(a) film na 6

efekty specjalne to dno szkoda czasun

ocenił(a) film na 8
sajron7

Rozumiem że oglądasz każdy film po to by zobaczyć rozpierduchę ? Jakieś głębsze wnioski z filmu ?

ocenił(a) film na 6
Krone17

kolego a Ty idąc na Batmana (mrocznego .....) spodziewasz się czego? wyznań miłości, rozbudowanych dialogów czy głębokich przemyśleń? ja idąc na ten KONKRETNY film spodziewałem się dobrych efektów szybkiej akcji niestety w tym temacie ta część jest bardzo słaba

ocenił(a) film na 8
sajron7

Kolego dla Twojej szanownej informacji nie idę na nowego Batmana by oglądać super rozczulające wątki miłosne, ale po to by oglądać i pasjonować się pojedynkiem, a przede wszystkim grą psychologiczną miedzy Batmanem a rywalem. Ot co mnie najbardziej kręci w Nolanowskich produkcjach. Mroczny rycerz na tym polega...

ocenił(a) film na 6
Krone17

szanuje twoj pogląd jednak uważam że lepszy wątek walki dobra ze złem był w poprzednich wersjach a klasyką samą w sobie to Batman z 1989 z Michael Keaton i Jack Nicholson w roli jokera no i Kim Basinger ;)
Niestety MR powstaje jak dla mnie jest pod każdym względem słabszy od poprzedniej wersji MR z 2008. Również gra aktorska Christian Bale w tej części jest tragiczna ( a dodam ze to jeden z moich ulubionych aktorów ) polecam film Equilibrium z 2002 z tym aktorem. Jeśli lubisz coś więcej niż tzw rozpierduche to przypadnie Tobie do gustu

ocenił(a) film na 8
sajron7

Dziękuje za uznanie. Sam mam pewien niedosyt po III części ale kto dziś wyreżyseruje to lepiej ? Myślę że Nolan dobrze to wyreżyserował ale trochę popadł w schematy. Mimo to trylogia w jego wykonaniu będzie dla mnie (na obecne czasy) najlepszą ekranizacją przygód Batmana. Za totalną kaszanę zaś uważam takie produkcje jak Transformers które poza efektami nie oferują nic poza intelektualną papką. Na ekranizacji Batmana się nie zawiodłem- było w miarę mrocznie i ciekawo a kreacje przeciwników takich jak Joker i Bane nie zawiodły. Co do efektów szczerze polecam Ci Avengers, nie zawiedziesz się.

użytkownik usunięty
sajron7

No pewnie bo lepsze są jak w komputerze odwalą 70% filmu. A 3/4 scen na zielonych tłach

ocenił(a) film na 6

zielone tło już od kilku ładnych lat nie jest stosowane. Zapraszam do lektury

użytkownik usunięty
sajron7

I co z tego? Co Ci nie pasowało w efektach?

użytkownik usunięty

Efekty specjalne w tym filmie to klasa sama w sobie. Są użyte tylko tam, gdzie to konieczne i wyglądają bajecznie :)