PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319350
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Niestety duża szansa że kolejny Batman będzie już inny, nie taki realistyczny. Warner Bros przymierza się do ekranizacji Justice League, czyli w jednym filmie spotka się Batman, Superman, Flash, Green Lantern i reszta magicznej ekipy.

CottonCrush

Przymierza się już od bardzo długiego czasu.

Szejku

No i jest teraz dobra okazja, Green Lantern był, szykuje się Man of Steel, do tego reboot Batmana i połowa JLA gotowa.

CottonCrush

Jeszcze film o Flashu musi powstać by myśleć o Justice League. Wonder Woman też bym nie pogardził. Green Latern powstaje kontynuacja podobno, więc jeśli Justice League ma wogóle powstać, to myślę, że za jakieś 3, 4 lata.

Co do rebootu Batmana to będzie się oglądać to dziwnie w mając w pamięci arcydzieła Nolana.

Szejku

Tak, jednak Nolanowski Batman nie pasuje do JL.

CottonCrush

E tam nie pasuje, by się zrobiło tak, by pasował. Superman też będzie na poważnie, więc coś pomiędzy Batmanami Nolana a Green Lantern pewnie. Tak czy siak, ciężko jest zrobić film o lidze sprawiedliwych.

ocenił(a) film na 4
Szejku

Wonder Woman już powstaje, ma ją zagrać Megan Fox, zdjęcia są w sieci

aerosplain

To plotki, a zdjęcia to photoshop.

ocenił(a) film na 4
Szejku

aha:/ to dziwne bo czytałem o tym w "Magazynie filmowym", weryfikacja informacji kuleje

użytkownik usunięty
aerosplain

Również o tym czytałem ale są to zwykłe ploty a zdjęcia to photoshop tak jak kolega wspomniał.

Szkoda, bo jeszcze zanim usłyszałem o tych plotkach, gdy patrzyłem na Wonder Woman widziałem Megan Fox, także pasowałaby idealnie.

użytkownik usunięty
Szejku

Te fotki z Megan w roli WW są super. Dziewczyna pasuje idealnie.

użytkownik usunięty
CottonCrush

Nikogo poza Bale'm w roli Batmana jakoś nie widzę. Wg mnie zagrał fenomenalnie Mrocznego Rycerza i ciężko będzie go przebić. Ciekawe czy nowy Man of Steel będzie się zaliczał do JL ?

Jeśli faktycznie ruszą z tym projektem to obstawiam że tak. Nie wiem czy chcą robić Green Lantern 2 ale pod koniec jedynki już był pokazany ewentualny przeciwnik.

użytkownik usunięty
CottonCrush

Do Justice League trochę daleko bo Wonder Woman planowany jest na 2015 rok ale może będzie tak jak z Avengers, że postaci, których nie było w osobnych filmach zobaczymy właśnie tam.

Mnie liga nigdy się nie podobała. Jedyne postacie warte uwagi z uniwersum DC to Batman i Lobo. Bardziej się martwię tym co zrobią z Batmanem niż tym czy JL powstanie.

użytkownik usunięty
CottonCrush

Bale w wywiadzie mówił, że nie dostał propozycji wystąpienia w JL ale jeżeli Nolan nie miałby nic przeciwko to podjąłby wyzwanie zagrania w Lidze Sprawiedliwych.

Czy Bale przypadkiem nie mówił że nie chce grać już Batmana a Nolan chciał zacząć pracę nad innymi projektami?

użytkownik usunięty
CottonCrush

W wywiadzie został zapytany o propozycję w sprawie występu w JL. Zaprzeczył ale powiedział, że jeżeli Chris nie miałby nic przeciwko to wystąpiłby w filmie.

ocenił(a) film na 7

czyli co, wysla Gacka w kosmos? btw. sam Superman jest przegiety, jak doloza do tego WW i GL to kto bedzie przeciwnikiem?

użytkownik usunięty
hetzer

Czy ja wiem czy przegięty ? To co zobaczyłem w teaserze i niby podejście do tematu na poważnie odpowiada mi. Mam nadzieję, że Bale zagra w JL bo już zdążyłem się przyzwyczaić :)

ocenił(a) film na 7

jesli go zrobia w "wersji orginalnej" co do mocy to... swoja droga DC to nie moje zabawki, wiec co ja tam wiem ;)

hetzer

Po napisach w Green Lantern pojawia się Sinestro, więc może Sinestro Corps.

ocenił(a) film na 7
CottonCrush

juz widze jak Batman mu chrypi w twarz: "who is a traitor, who is a traitor" a on bryzga zolta jucha ;)

hetzer

Tzn. co to znaczy przegięty? Fakt, jest mega silny, ale tak już został stworzony, dzięki temu stał się legendą i taki po prostu jest.

ocenił(a) film na 7
Szejku

laser w oczach, zamrazanie w oddechu, szybki prawie jak Flash, lata, twardzszy od najtwardszej stali... i do tego prawie tak silny jak Hulk, a to wszystko dostepne od tak, kiedy tylko chce, bez ograniczen. dobrze, ze zrobili ten kryptonit, ale w GLA to raczej nikomu nie pomoze, bo jest WW i GL. i Utility Belt Gacka. czyli by wypadalo dac od razu Darkseida albo innego Lucifera.

ocenił(a) film na 10
CottonCrush

No to by musieli zrobić coś do Avangers ?

Ale i tak klapa , jak nolan nie będzie reżyserem czy producentem to będzie kicha

nea_filmweb

Justice League było przed Avengers i to Marvel z DC ściągnął.

CottonCrush

Pewnie równie prawdopodobny jest reboot. Jeśli o mnie chodzi mogliby zrobić "Robina" w stylistyce Nolana. :)
Film ma nieco wad, niektóre sceny się nie udały, niektóre pomysły są chybione, a niektóre dialogi źle napisane - i to niewątpliwie najsłabsza część trylogii Nolana - ale ogląda się ją tak świetnie (Nolan jest jednak wybitnie utalentowanym reżyserem, choć nieco słabszym scenarzystą), że łatwo przymknąć oko na wszystkie niedociągnięcia.
Poszedłbym na noc z trylogią Nolana - szykuje się w Krakowie jakiś ENEMEF albo coś podobnego? :P

Davus

Bale moglby wystapic w lidze sprawiedliwych .przeciez batman przezyl. Mogloby stworzyc fantastyczna historia co pewnie zniszczylo by mroczna serie batmana ale zaczeloby fantastyczną