PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319350
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Batman zginął w eksplozji nuklearnej, lecz stary Alfred później widział Bruce a Wayne a.
Czy to było przewidzenie, cze też może Bruce wykorzystał eksplozję aby zniknąć.
A detektyw John Blake najwyraźniej przejął przejął pałeczkę po Waynie, wkraczając do groty
Batmana. Czyżby możliwy ciąg dalszy? Możliwy lecz bez Batmana. Kto był uważny usłyszał że nosił
on imię Robin.

ocenił(a) film na 7
LeoRex

Myślę że motyw autopilota wyjaśnia co nieco ;)

ocenił(a) film na 10
ryszardzikzawszespoko

Fakt. Z rozmowy Wayne a z Foxem wynika że nie został on naprawiony, ale mogło by to być częścią planu, mającego umożliwić ucieczkę.

użytkownik usunięty
LeoRex

Pewnie film będzie nosił tytuł: 'Mroczny pomocnik Batmana' :)
Robin będzie walczył z Pingwinem :D

ocenił(a) film na 10

Była "Kobieta Kot", może być i "Robin".

LeoRex

Gordon-Levitt powiedział, że nie zamierza brać udziału w ew. kontynuacji TDKR.

ocenił(a) film na 8
LeoRex

Motyw autopilota jednoznacznie wskazuje na to, że Bruce przeżył i nie było to przywidzenie.

Ciąg dalszy nie będzie miał miejsca, jest to część ostatecznie zamykająca trylogię Nolana. Możliwy jest reboot, ale będzie to zupełnie inne spojrzenie na postać.

ocenił(a) film na 10
drzewo_topola

Sam Raimi zrobił trylogię o "Spidermanie" jako całość, a jednak powstał "Niesamowity Spiderman".
Podobnie może być w tym wypadku. Nolan nakręcił trylogię o Batmanie, lecz producenci mogą spróbować jeszcze coś zrealizować.
Tylko że tu mamy wcześniejsze prdukcje zrobione przez Tima Burtona i Joela Schumachera. Tylko że te filmy są mniej poważne w porównaniu z filmami Nolana.

ocenił(a) film na 8
LeoRex

Dokładnie to napisałem. Reboot.

ocenił(a) film na 8
LeoRex

Właśnie chodzi o autopilota ale czy ten autopilot nie został naprawiony przez Wayne'a? Jest pod koniec filmu taka scena gdzie, Fox dowiaduje się, że Bruce zaktualizował oprogramowanie? Czy to może dotyczyć tego?

Po Batmanie będzie osobny film Robin? Bo z końcówki filmu można tak wywnioskować i czy Robina zagra Gordon-Levit?

ocenił(a) film na 8
DawidSt

Batman przeżył i możemy być co do tego pewni (niestety). Za ostatnie ujęcie Nolan powinien zostać nabity na pal... Film powinien skończyć się niedopowiedzeniem takim jak w "Incepcji". ("Incpecja" też była Nolana swoją drogą, więc może jakiś pajac z produkcji wymusił to na twórcach? - kto wie).

ocenił(a) film na 7
LeoRex

Może zaznaczył byś łaskawie że ten temat zawiera spoiler

ocenił(a) film na 10
kamilos3333

A gdzie ty masz tu spojler?

ocenił(a) film na 7
LeoRex

Nie oglądałem jeszcze filmu ale wydaje mi się że w swoim temacie w krótki sposób streściłeś zakończenie

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
olisadebe-1

Po to aby dowiedzieć się jakie są opinie o filmie czy to takie trudne do pojęcia? Ty tak nie robisz?

LeoRex

Ślepy, czy co?! Też mi się to nie podobało.