PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319350
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Skoro Bale nie chce już grać Batmana, a Nolan nie chce reżyserować kolejnych części (o ile powstaną) to ja interpretuję zakończenie tak, że Wayne (jak widzimy w scenie końcowej, gdy siedzi przy stoliku z Seiln'ą) będzie od teraz "normalnym" obybatelem wraz z Selin'ą, (jak wiemy, Bale po namówieniu Nolana nie zgodzili się na wystąpienie w filmie Robina, gdyż wg nich zepsuł by on mroczny klimat filmu), a Robin tak na prawdę grał w filmie tylko jako policjant Black. W jednej z ostatnich scen kiedy odbiera on jakąś torbę przedstawia się jako Black, a kiedy kobieta mówi mu, że nie ma niczego na to nazwisko, on mówi: "Może pod prawdzwym nazwiskiem", a ona na to "Powinien Pan używać całego, podoba mi się, Robin". Sądzę, że reżyser wiedząc jakim żartownisiem i chłopakiem z poczuciem chumoru jest Robin w np.:"Batman: Forever" i umieścił go w taki sposób. Bo nie wydaje mi się, że Nolan stwożył postać Blacka tak, po prostu. Co wy o tym sądzicie?

ocenił(a) film na 10
777wojo777

wow jesteś geniuszem -klask !!! klask !!! . napociłeś się pisząc temat w którym zawarłeś najoczywistsze części fabuły myśląc ze odkryłeś Amerykę. na forum tysiące razy była o tym mowa !!

ocenił(a) film na 9
deadpool11

No wiem, że jestem geniuszem. Od dziecka. Ale przez to klaskanie nie zauważyłeś chyba głównego pytania: "Co wy o tym sądzicie?" czyli na Twój rozum "Napiszcie jaka jest wasza interpretacja zakończenia". I najwyraźniej nie przemyślałeś tego, że może nie miałem ochoty czytać forum tylko od razu założyłem nowy temat. Jeśli nie znasz odpowiedzi na MOJE pytanie to nie udzielaj żadnej.

ocenił(a) film na 10
777wojo777

Ale co tu interpretowac ?! Dla mnie jakos wszystko jest klarowne i jasne

ocenił(a) film na 9
deadpool11

No wiesz.... Byłem na forach, ale innych i tam ludzie mieli różne zdania więc chciałem je poznać i tutaj. Tak po prostu dla wiedzy ogólnej. :)