PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319339
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Mroczny rycerz

ocenił(a) film na 10

Mówcie co chcecie, ale dla mnie nie będzie innego batmana. Trylogia Nolana jest dla mnie idealnym
obrazem człowieka-nietoperza jaki do tej pory powstał. Film jest świetnie zrobiony pod względem klimatu
, obsady oraz co mi się bardzo podoba nie ma przesadnych efektów specjalnych tak jak to w marvelu.
Uważam że z każdego odcinka trylogii można wynieść wartości które są w stanie zmienić człowieka na
lepszego(oczywiście gdyby się do nich dostosować i wiedzieć o które mi chodzi). Zobaczycie że od
powstanie nowego batmana w "Batman vs Superman" na kwejku pojawią się memy z batmanem o
którym piszę i napis gimby nie znają.

mk555

Z tymi wartościami to może nie przesadzaj. Bardzo dobre rzemiosło po prostu.

ocenił(a) film na 10
marcin261287

Faktycznie poniosło mnie. Myślałem wówczas o cytatach typu: "Dlaczego upadamy? Żebyśmy nauczyli się wstawać"(1 część) lub "Bohaterem może być każdy, choćby ktoś robiący coś tak prostego jak okrycie małego chłopca płaszczem żeby wiedział że świat się nie skończył"(Dark knight rises).
A także(o czym najlepiej pamiętam) w 2cz co zrobił batman gdy Joker zniszczył osobę na którą postawili wszystko. Nie pierwszy raz to oglądam, po prostu chciałem o tym napisać.

mk555

Cytaty z tej serii może były niekiedy nazbyt pompatyczne, ale na pewno zapadają w pamięć.

ocenił(a) film na 10
marcin261287

Dlaczego uważasz że były pompatyczne?

mk555

To raczej dość oczywiste. Szczególnie w ostatniej części.

ocenił(a) film na 10
marcin261287

Może... w ostatniej części racja.

użytkownik usunięty
mk555

fajny cytat to "niektórzy chcą tylko patrzeć,jak świat płonie"i był jeszcze taki drugi,równie dobry,ale go zapomniałem :P

ocenił(a) film na 10
mk555

Oglądałem chyba wszystkie Batmany i prawda, Nolan wymiata!
Klimat świetny, aktorzy genialni, scenariusz mistrzostwo.