"Władca Pierścieni" idzie do lamusa. Nolan stworzył najlepszą trylogię XXI wieku. Mistrzostwo!
Ja nie jestem fanem LotRa i generalnie się zgadzam, zwłaszcza, że "Rises" to najlepsza część, ale nie lubię takich postów, bo prowokują fanów LotRa do hejtingu Batmana. Trzeba uszanować inne gusta i nie pisać o lamusach :).
No ale generalnie - obok Ojca Chrzestnego i trylogii dolarowej Sergio Leone; najlepsza trylogia wszech czasów.
O ile kojarze władca pierścieni to nie trylogia, to jeden film podzielony na 3 części, jedna długa historia, wątki przeplatające się przez całe 3 części filmu, tutaj mamy 3 różne fragmenty historii czyli trylogie.
Podpisuję się, ale LotR nie jest do końca trylogią, jednakże i ja podpinam go pod trylogie.
Doskonała trylogia.
@taranus10
Ja również jestem fanem "Władcy Pierścieni". A frazeologizm "pójść do lamusa" oznacza iść w zapomnienie. Także tutaj nie było nic obraźliwego.
@Jurigag
"Władca Pierścieni" to trylogia.
Trylogią wszechczasów bym tego nie nazwał, co nie zmienia faktu, że rzadko trzeci film serii okazuje się być tym zdecydowanie najlepszym.
Władca Pierścieni to nie trylogia, nawet sam Tolkien to zaznacza w przedmowie Drużyny Pierścienia, w latach 60tych jak drukowano Władcę papier był za drogi i podzielono książkę na części, żeby taniej było kupować :) ale opowieść to jest jedna :) to samo zrobili z filmem ;)
A jak ją wybrać ?? ilością nagród jakie otrzymała ??, opiniami krytyków?? . Hm najlepszą nie jedną z najlepszych pewnie tak jeszcze nie oglądałem trzeciego Batka zrobię to dopiero jutro . Żeby nie było jestem wielkim fanem Nolana :)