Kocham oby dwa te filmy i nie wiem co jest lepsze.Jedne z najlepszych filmów roku,najlepszych
blokbusterów roku i jedne z najlepszych filmów o superbohaterach przeciwko sobie.A wy co
wolicie?
Długo broniłem się przed oglądnięciem jakiejkolwiek części Batmana, a jak już się za to zabrałem to wszystkie 3 części w dwa dni oglądnąłem :) I powiem szczerze, że trzecie część nasłabsza moim zdaniem...
Za to Avengers chciałem oglądnąć od samego początku jak usłyszałem, zę w filmie ma być druyżna składająca się z kilku superbohaterów stojących po tej samej stronie :) Niestety trochę się zawiodłem. Liczyłem na coś więcej...
Ale i tak zdecydowanie wolę Avengers :)
To dwa różne filmy, poczekajmy do filmu Justice League, wtedy będzie mozna w jakis senoswniejszy sposób je porównać. Pozdrawiam
Liczę, że Justice League będzie bezbłędna no i lepsza i od Avengers i od Batmana
Marion Cotillard sprawdziła się jako Talia al' Ghoul alias Miranda Tate. Marzy mi się jednak Batman bez superłotrów w rodzaju Zguby (Bane'a) czy socjopatów pokroju Ledgerowskiego Jokera. Chętnie obejrzałbym Mrocznego Rycerza walczącego z inteligentnym, ale jak najbardziej ludzkim przeciwnikiem. Chciałbym ujrzeć konfrontację Bruce'a Wayne'a z szefem mafii, Rupertem Thorne'em (kreowanym przez Donalda Sutherlanda)
To by były nudy, ja wolałbym zobaczyć Black Maska, Killer Croca albo Deathstoke'a
Czarna Maska i Deathstroke byliby fajni ,ale z Killer Croc'iem musieli by się postarać.
A co powoduje w Nolanowskiej trylogii że Joker i Bane są nadludzcy?? Oprócz inteligencji bo tego im nie brakowało ? :)
według mnie ta seria o Batmanie z Christianem Balem była najlepszą w historii i szkoda że nie będzie już kolejnych części bo każdym z tych trzech filmów był świetny tak że chciało się go obejrzeć kilka razy
jak dla mnie dobrze ze to koniec bo Nolan nie bedzie juz krecil kolejnych czesci a facet miał wizje. Natomiast na filmwebie kolejna czesc Człowieka ze Stali jest powiazana z Batmanem nolanowskim. Przynajmnie od strony Supermana