PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319350
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

MOŻE KTOŚ MI WYTŁUMACZ???
UWAGA SPOILER!!!!

Oglądałem film tej nocy (0:01). Chciałem napisać recenzję ale tyle ich tutaj że sobie odpuszczę:) Film mi się bardzo podobał, czekałem na niego długo i chyba się nie zawiodłem. Zazwyczaj nie czepiam się błędów w filmach (bo nawet w największych arcydziełach się zdarzają). Ale teraz coś zauważyłem.... Otóż w końcowej scenie batman odlatuje swoim samolotem wraz z bombą... Widzimy wielki wychów na horyzoncie, batman zginął... ok... Ale jak na BOGA w następnej scenie widzimy techników siedzących w tym samolocie i rozmawiających z Luciusem że zamontowano autopilot???? To jak to... Batman wysadził bombę nad oceanem, wrócił, odstawił samolot do hangaru i rzekomo umarł??? Niemożliwe że to odnaleziony wrak bo przecież nie zostałby z niego nawet popiół po takim wybuchu (nuklearnym) w bezpośredniej bliskości. Może ja coś przeoczyłem??? POTRAFI KTOŚ TO WYJAŚNIĆ??? POZDRAWIAM!

ocenił(a) film na 10
dino77

Batman nie umarł

jajko113

Wiem że nie umarł:) Przecież oglądałem:) ale chodzi o logikę... Jak się pozoruje śmierć to powinno być z głową... czyż nie?

ocenił(a) film na 9
dino77

Bo oficjalnie wysadził się z bombą (: A tak naprawdę powrócił byśmy mogli czekać na kolejny film z nim ;p

ocenił(a) film na 10
dino77

Raczej było z głową bo nawet Alfred w to uwierzył, przecież ostro płakał na jego grobem ,jego gra to mistrostwo

jajko113

W pełni potwierdzam. Chodzi mi tylko o jedno główny pytanie: "skąd Lucius wziął wrak?"

ocenił(a) film na 10
dino77

no to już chyba pytanie problematyczne

ocenił(a) film na 8
dino77

Proste, Lucius miał sporo tych pojazdów, kiedy się spotkali Bruce zobaczył pojazd w kolorze moro który był i na końcu, a potem dostał czarnego bo również takiego na zbyciu miał Fox :)

Kempy235

A to przepraszam, ale czy ci technicy grzebią w pojeździe moro??? Bo nie pamiętam... I czy to znaczy że autopilot został zamontowany we wszystkich egzemplarzach???

dino77

Dokładnie.

ocenił(a) film na 9
dino77

Grzebią w moro. A co do autopilotów we wszystkich Bat'ach to nie jestem pewien, ale chyba w tym czarnym też powinien być.

dino77

2 x TAK

szymi91_91

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, przekonaliście mnie:) Ogólnie film oceniam na 9,5/10. Jedną bym tylko scenę zmienił... Mianowicie gdy Alfred spogląd w kamerę na końcu i kiwa głową (we Włoszech) nie dawałbym już ujęcia Brucea... Myślę że było by to wtedy bardziej pod kątem domyślenia się i niedopowiedzenia (jak w "Incepcji"). Niby wiadomo ale nie do końca... Po prostu Alfred kiwa głową z niedowierzaniem i czarny ekran, napisy. Od co moja wizja:) POZDRAWIAM!!!

ocenił(a) film na 9
dino77

Zgadzam się z tobą w zupełności. Nolan powinien zostawić nutkę (a w tym przypadku, to nutę) niedopowiedzenia.

dino77

Zgadzam się całkowicie!
Ujęcie Bruca było calkowicie zbyteczne, a fakt, że kobieta przed nim to Selina już w ogóle można było sobie podarować.

ocenił(a) film na 8
dino77

Nolan pokazał Selinę i Bruce'a żeby trolle nie pisały że Caine ma zwidy na starość, a i tak piszą...

Kempy235

Wątpię żeby przy pisaniu scenariusza Nolan brał pod uwagę co będą pisać trolle. :)

ocenił(a) film na 8
Kempy235

Jako baba czepliwa zajmująca się tkaninami, zwrócę uwagę, że "moro" to nie kolor, a wzór. Poza tym w przypadku tego wzoru stosuje się raczej określenie "camo", by odróżnić od naszego drobnego "moro".

ocenił(a) film na 8
SzaBa

Ahmmmm... Dzięki :D

ocenił(a) film na 10
dino77

pod koniec jeden z techników mówi, że pół roku temu została wgrana aktualizacja do oprogramowania, czyli domyślam się, że dotyczyła ona wszystkich tego typu obiektów, zarówno tego moro, który jest oglądany przez techników, jak i czarnego, którym odleciał Batman :)

ocenił(a) film na 7
dino77

To był prototyp tylko; a jak sam Fox mówił "są także czarne" czyli że jest ich więcej. I tak jak napisał użytkownik nade mną, wgrał software to prototypu, a aktualizacja nastąpiła we wszystkich.